lamsbout met ouzo

lamsbout met ouzo

Kies voor lamsboutsneden van 2 tot 3 cm dikte. Leg ze een half uurtje in een marinade van ouzo, retsina, olijfolie, een scheutje citroensap, gedroogde oregano, gekneusd knoflook, peper en zout. Haal ze uit de marinade, dep droog met keukenpapier en vacuümeer. Leg ze 1 tot 2 uur in een warmwaterbad op 60°C, afhankelijk van de gewenste garing en dikte. Laat eventueel afkoelen in de ongeopende zak tot gebruik en bak ze dan pas in wat olijfolie aan beide zijden kort maar krachtig tot ze kleuren.
Koken met ouzo is niet zo gebruikelijk. Toch geeft het een extra kruidige smaak aan het gerecht. Dit Griekse gedistilleerde drankje bevat immers naast andere, steranijs, venkel, kardemom en koriander. De alcohol verdampt uiteraard tijdens het kookproces, zodat het gerecht geschikt blijft voor iedereen.
Het sausje: breng de marinade aan de kook en voeg extra geperst knoflook, retsina (harswijn), ouzo en citroensap toe. Geef een beetje kleur met tomatenpuree. Bind de saus indien gewenst, maar het hoeft niet. Dien op met een bordje geraspte feta, briami en Griekse volkorenpasta.
gedroogde oregano knoflook peper & zout tomatenpuree boter retsina (Griekse harswijn)
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
lamsboutsneden ouzo olijfolie citroen

lamsbout met ouzo

Kies voor lamsboutsneden van 2 tot 3 cm dikte. Leg ze een half uurtje in een marinade van ouzo, retsina, olijfolie, een scheutje citroensap, gedroogde oregano, gekneusd knoflook, peper en zout. Haal ze uit de marinade, dep droog met keukenpapier en vacuümeer. Leg ze 1 tot 2 uur in een warmwaterbad op 60°C, afhankelijk van de gewenste garing en dikte. Laat eventueel afkoelen in de ongeopende zak tot gebruik en bak ze dan pas in wat olijfolie aan beide zijden kort maar krachtig tot ze kleuren.
Koken met ouzo is niet zo gebruikelijk. Toch geeft het een extra kruidige smaak aan het gerecht. Dit Griekse gedistilleerde drankje bevat immers naast andere, steranijs, venkel, kardemom en koriander. De alcohol verdampt uiteraard tijdens het kookproces, zodat het gerecht geschikt blijft voor iedereen.
Het sausje: breng de marinade aan de kook en voeg extra geperst knoflook, retsina (harswijn), ouzo en citroensap toe. Geef een beetje kleur met tomatenpuree. Bind de saus indien gewenst, maar het hoeft niet. Dien op met een bordje geraspte feta, briami en Griekse volkorenpasta.
gedroogde oregano knoflook peper & zout tomatenpuree boter retsina (Griekse harswijn)
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsvlees
selectie:
meer recepten met lamsbout:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
lamsboutsneden ouzo olijfolie citroen