lamsbout met ouzo
Kies voor lamsboutsneden van 2 tot 3 cm
dikte. Leg ze een half uurtje in een marinade
van ouzo, retsina, olijfolie, een scheutje
citroensap, gedroogde oregano, gekneusd
knoflook, peper en zout.
Haal ze uit de marinade, dep droog met
keukenpapier en vacuümeer. Leg ze 1 tot 2 uur
in een warmwaterbad op 60°C, afhankelijk van
de gewenste garing en dikte.
Laat eventueel afkoelen in de ongeopende zak
tot gebruik en bak ze dan pas in wat olijfolie
aan beide zijden kort maar krachtig tot ze
kleuren.
Koken met ouzo is niet zo gebruikelijk.
Toch geeft het een extra kruidige smaak aan
het gerecht.
Dit Griekse gedistilleerde drankje bevat
immers naast andere, steranijs, venkel,
kardemom en koriander.
De alcohol verdampt uiteraard tijdens het
kookproces, zodat het gerecht geschikt
blijft voor iedereen.
Het sausje: breng de marinade aan de kook en
voeg extra geperst knoflook, retsina (harswijn),
ouzo en citroensap toe. Geef een beetje kleur
met tomatenpuree. Bind de saus indien
gewenst, maar het hoeft niet.
Dien op met een bordje geraspte feta, briami
en Griekse volkorenpasta.
gedroogde oregano
knoflook
peper & zout
tomatenpuree
boter
retsina (Griekse
harswijn)
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met lamsbout:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
lamsboutsneden
ouzo
olijfolie
citroen