lamsbout met ouzo

lamsbout met ouzo

ingrediënten - info lamsboutsneden ouzo olijfolie citroen
Kies voor lamsboutsneden van 2 tot 3 cm dikte. Leg ze een half uurtje in een marinade van ouzo, retsina, olijfolie, een scheutje citroensap, gedroogde oregano, gekneusd knoflook, peper en zout. Haal ze uit de marinade, dep droog met keukenpapier en vacuümeer. Leg ze 1 tot 2 uur in een warmwaterbad op 60°C, afhankelijk van de gewenste garing en dikte. Laat eventueel afkoelen in de ongeopende zak tot gebruik en bak ze dan pas in wat olijfolie aan beide zijden kort maar krachtig tot ze kleuren.
Koken met ouzo is niet zo gebruikelijk. Toch geeft het een extra kruidige smaak aan het gerecht. Dit Griekse gedistilleerde drankje bevat immers naast andere, steranijs, venkel, kardemom en koriander. De alcohol verdampt uiteraard tijdens het kookproces, zodat het gerecht geschikt blijft voor iedereen.
Het sausje: breng de marinade aan de kook en voeg extra geperst knoflook, retsina (harswijn), ouzo en citroensap toe. Geef een beetje kleur met tomatenpuree. Bind de saus indien gewenst, maar het hoeft niet. Dien op met een bordje geraspte feta, briami en Griekse volkorenpasta.
gedroogde oregano knoflook peper & zout tomatenpuree boter retsina (Griekse harswijn)
Creatief Koken de              passie kookvurige

lamsbout met ouzo

ingrediënten - info lamsboutsneden ouzo olijfolie citroen
Kies voor lamsboutsneden van 2 tot 3 cm dikte. Leg ze een half uurtje in een marinade van ouzo, retsina, olijfolie, een scheutje citroensap, gedroogde oregano, gekneusd knoflook, peper en zout. Haal ze uit de marinade, dep droog met keukenpapier en vacuümeer. Leg ze 1 tot 2 uur in een warmwaterbad op 60°C, afhankelijk van de gewenste garing en dikte. Laat eventueel afkoelen in de ongeopende zak tot gebruik en bak ze dan pas in wat olijfolie aan beide zijden kort maar krachtig tot ze kleuren.
Koken met ouzo is niet zo gebruikelijk. Toch geeft het een extra kruidige smaak aan het gerecht. Dit Griekse gedistilleerde drankje bevat immers naast andere, steranijs, venkel, kardemom en koriander. De alcohol verdampt uiteraard tijdens het kookproces, zodat het gerecht geschikt blijft voor iedereen.
Het sausje: breng de marinade aan de kook en voeg extra geperst knoflook, retsina (harswijn), ouzo en citroensap toe. Geef een beetje kleur met tomatenpuree. Bind de saus indien gewenst, maar het hoeft niet. Dien op met een bordje geraspte feta, briami en Griekse volkorenpasta.
Bereiding Ingrediënten
gedroogde oregano knoflook peper & zout tomatenpuree boter retsina (Griekse harswijn)
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige