lamsbout in sinaasappelsaus

lamsbout in sinaasappelsaus

gedroogde peterselie knoflookpoeder peper en zout brandy witte uien kippenbouillon vloeiende bloem boter saffraan kurkuma couscousgraan olijfolie platte peterselie
Groenten. Snijd de uien in halvemaantjes. Snijd de wortelen in stukken van een drietal centimeter en halveer in de lengte. Stoom ze een tweetal minuutjes afgedekt in een microgolfoven op vol vermogen. Stoof de uien in wat olijfolie, voeg de gestoomde stukken wortel toe en laat afgedekt verder stoven. Snijd een halve bol knoflookteentjes in flinterdunne schijfjes en voeg ze toe aan de pan. Laat een handvol gedroogde veenbessen weken in brandy. Saus. Breng gelijke hoeveelheden kippenbouillon en sinaasappelsap aan de kook. Voeg naar smaak tomatenconfituur en tomatenpuree toe. Giet er een borrelglas brandy bij. Kruid met paprikapoeder, komijn, peper en zout. Je kan de saus binden met een beetje vloeiende bloem opgelost in water. Lamsbout. Marineer de lamsboutsneden een kwartiertje in een mengeling van olijfolie en sinaasappelsap gekruid met gedroogde knoflook, gedroogde peterselie, oregano en peper uit de molen. Laat ze daarna uitlekken, dep droog met keukenpapier en schroei ze aan beide kanten dicht in een pan met een scheutje olijfolie. Bewaar de marinade.
Samenvoegen. Schep de groenten bij de saus en leg er ook het vlees en de marinade bij. Voeg toe: een bokaaltje uitgelekte kekererwten en de geweekte veenbessen met hun marinade. Laat afgedekt een kwartiertje sudderen op laag vuur. Saffraancouscous. Maak ondertussen de couscous klaar. Laat de couscousgranen een paar minuten wellen in heet water met daarin een tweetal eenheden saffraanpoeder en een eetlepel kurkuma. Wrik de couscous los met een vork en schep er een paar eetlepels boter bovenop. Dek af met folie en laat 5 minuten garen in een microgolfoven op vol vermogen. Afwerking. Schep de bereiding van de lamsboutsneden op borden en werk af met gesnipperde verse munt of platte peterselie. Dien op met een portie saffraancouscous.
lamsboutsneden kekererwten sinaasappel abrikozen gedroogde cranberry’s knoflook wortel tomatenconfituur tomtenpuree komijnpoeder paprikapoeder oregano
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

lamsbout

in sinaasappelsaus

gedroogde peterselie knoflookpoeder peper en zout brandy witte uien kippenbouillon vloeiende bloem boter saffraan kurkuma couscousgraan olijfolie platte peterselie
Groenten. Snijd de uien in halvemaantjes. Snijd de wortelen in stukken van een drietal centimeter en halveer in de lengte. Stoom ze een tweetal minuutjes afgedekt in een microgolfoven op vol vermogen. Stoof de uien in wat olijfolie, voeg de gestoomde stukken wortel toe en laat afgedekt verder stoven. Snijd een halve bol knoflookteentjes in flinterdunne schijfjes en voeg ze toe aan de pan. Laat een handvol gedroogde veenbessen weken in brandy. Saus. Breng gelijke hoeveelheden kippenbouillon en sinaasappelsap aan de kook. Voeg naar smaak tomatenconfituur en tomatenpuree toe. Giet er een borrelglas brandy bij. Kruid met paprikapoeder, komijn, peper en zout. Je kan de saus binden met een beetje vloeiende bloem opgelost in water. Lamsbout. Marineer de lamsboutsneden een kwartiertje in een mengeling van olijfolie en sinaasappelsap gekruid met gedroogde knoflook, gedroogde peterselie, oregano en peper uit de molen. Laat ze daarna uitlekken, dep droog met keukenpapier en schroei ze aan beide kanten dicht in een pan met een scheutje olijfolie. Bewaar de marinade.
Samenvoegen. Schep de groenten bij de saus en leg er ook het vlees en de marinade bij. Voeg toe: een bokaaltje uitgelekte kekererwten en de geweekte veenbessen met hun marinade. Laat afgedekt een kwartiertje sudderen op laag vuur. Saffraancouscous. Maak ondertussen de couscous klaar. Laat de couscousgranen een paar minuten wellen in heet water met daarin een tweetal eenheden saffraanpoeder en een eetlepel kurkuma. Wrik de couscous los met een vork en schep er een paar eetlepels boter bovenop. Dek af met folie en laat 5 minuten garen in een microgolfoven op vol vermogen. Afwerking. Schep de bereiding van de lamsboutsneden op borden en werk af met gesnipperde verse munt of platte peterselie. Dien op met een portie saffraancouscous.
lamsbout in sinaasappelsaus
lamsboutsneden kekererwten sinaasappel abrikozen gedroogde cranberry’s knoflook wortel tomatenconfituur tomtenpuree komijnpoeder paprikapoeder oregano
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: sinaasappel - appelsien  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
meer recepten met lamsbout:
de              passie Creatief Koken kookvurige