flan van king krab met zure room

flan van king krab met zure room

Laat het krabvlees uitlekken en scheid de mooiste stukken schaarvlees van de rest. Meng de losgeklopte eieren met de melk, room, kaas en een paar draadjes of een mespuntje saffraan. Doe er het krabvlees in, behalve de mooiste stukken schaarvlees. Kruid met peper en zout. Roer goed om en vul verrines tot 4/5 van hun hoogte. Zet de glaasje in een bak met heet water. Laat ze au bain-marie 25 minuten garen in een oven op 185°C. Laat de verrines afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze afgedekt weg in de frigo tot verder gebruik of dresseer ze meteen voor onmiddellijk gebruik. Werk af met de bewaarde stukjes krabvlees, een beetje piment d’espelette, een toefje zure room en plukjes kervel.
2 eieren 150 g geraspte parmezaan verse kervel zure room piment d’Espelette peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige trilogie van amuses
Dit hapje was een onderdeel van een trilogie van amuses, aan tafel geserveerd. Uit ervaring weet ik dat ze afzonderlijk aanbieden bij het aperitief in de zetel aan het salontafeltje, zorgt voor onnodig geknoei met servietjes, vorkjes en lepeltjes. Daarom liever een beetje ‘restaurant- achtig’ doen aan tafel met een goed glaasje wijn of schuimwijn erbij. De andere hapjes op foto: zie info@recept.
king krab uit blik saffraan 1 dl room 1 dl volle melk
print

flan van king krab

met zure room

Laat het krabvlees uitlekken en scheid de mooiste stukken schaarvlees van de rest. Meng de losgeklopte eieren met de melk, room, kaas en een paar draadjes of een mespuntje saffraan. Doe er het krabvlees in, behalve de mooiste stukken schaarvlees. Kruid met peper en zout. Roer goed om en vul verrines tot 4/5 van hun hoogte. Zet de glaasje in een bak met heet water. Laat ze au bain-marie 25 minuten garen in een oven op 185°C. Laat de verrines afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze afgedekt weg in de frigo tot verder gebruik of dresseer ze meteen voor onmiddellijk gebruik. Werk af met de bewaarde stukjes krabvlees, een beetje piment d’espelette, een toefje zure room en plukjes kervel.
2 eieren 150 g geraspte parmezaan verse kervel zure room piment d’Espelette peper en zout
Dit hapje was een onderdeel van een trilogie van amuses, aan tafel geserveerd. Uit ervaring weet ik dat ze afzonderlijk aanbieden bij het aperitief in de zetel aan het salontafeltje, zorgt voor onnodig geknoei met servietjes, vorkjes en lepeltjes. Daarom liever een beetje ‘restaurant-achtig’ doen aan tafel met een goed glaasje wijn of schuimwijn erbij. De andere hapjes op foto: zie info@recept.
king krab uit blik saffraan 1 dl room 1 dl volle melk
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 krab
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
verwante recepten:
de              passie Creatief Koken kookvurige print recept print print print recept recept