foie fin
met pistache
Snijd de foie fin in blokjes van 2 op 3 cm. Doe
de ongezouten pistachenootjes in de blender
en maal ze fijn tot bijna poeder.
Tip: je kan ook kiezen voor gezouten pistache
of zelfs een beetje chilivlokjes toevoegen voor
een pittiger resultaat.
Laat de blokjes foie fin op kamertemperatuur
komen zodat de snijkanten wak worden.
Wentel ze dan door het notenpoeder tot ze
rondom bedekt zijn.
Steek een cocktailprikker in elk van de
kubusjes. Zet de spiesjes op een bordje en zet
dat afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.
pistachenootjes
Foie fin is een alternatief voor foie gras dat
gemaakt wordt van de levers van eenden
die niet gedwangvoederd worden. Het
wordt gemaakt van gewone eendenlevers
die gemengd worden met ingrediënten
zoals room, boter, kruiden en specerijen.
Foie fin heeft een vergelijkbare smaak en
textuur als foie gras, maar is
diervriendelijker en goedkoper.
De andere hapjes op foto:
Flan van king krab met zure room
Gevulde eitjes met kruidenkaas en rode biet