gevulde eitjes
met kruidenkaas
en rode biet
Maak hardgekookte eitjes. Halveer ze en
verwijder het eigeel. Meng dat met 1/3 volume
kruidenkaas, een scheutje rode bietensap en
een paar druppels rode balsamico. Roer om tot
een homogene massa. Beoordeel de kleur. Het
resultaat moet een mooie dieproze kleur
hebben. Voeg desnoods nog wat sap toe,
zonder dat het mengsel evenwel te vloeibaar
wordt.
Giet de vulling in een spuitzak met gekartelde
mond en spuit de eitjes vol. Werk af met
piment d’Espelette en plukjes dille en kervel.
balsamico
piment d’Espelette
dille
kervel
Dit hapje was een onderdeel van een
trilogie van amuses, aan tafel geserveerd.
Uit ervaring weet ik dat ze afzonderlijk
aanbieden bij het aperitief in de zetel aan
het salontafeltje, zorgt voor onnodig
geknoei met servietjes, vorkjes en lepeltjes.
Daarom liever een beetje ‘restaurant-achtig’
doen aan tafel met een goed glaasje wijn of
schuimwijn erbij. De andere hapjes op foto:
Flan van king krab met zure room
Foie fin met pistache