Gevulde eitjes met kruidenkaas en rode biet

gevulde eitjes met kruidenkaas en rode biet

Maak hardgekookte eitjes. Halveer ze en verwijder het eigeel. Meng dat met 1/3 volume kruidenkaas, een scheutje rode bietensap en een paar druppels rode balsamico. Roer om tot een homogene massa. Beoordeel de kleur. Het resultaat moet een mooie dieproze kleur hebben. Voeg desnoods nog wat sap toe, zonder dat het mengsel evenwel te vloeibaar wordt. Giet de vulling in een spuitzak met gekartelde mond en spuit de eitjes vol. Werk af met piment d’Espelette en plukjes dille en kervel.
ingrediënten - info eieren rode bietensap kruidenkaas
balsamico piment d’Espelette dille kervel
Creatief Koken de              passie kookvurige trilogie van amuses
Dit hapje was een onderdeel van een trilogie van amuses, aan tafel geserveerd. Uit ervaring weet ik dat ze afzonderlijk aanbieden bij het aperitief in de zetel aan het salontafeltje, zorgt voor onnodig geknoei met servietjes, vorkjes en lepeltjes. Daarom liever een beetje ‘restaurant- achtig’ doen aan tafel met een goed glaasje wijn of schuimwijn erbij. De andere hapjes op foto: Flan van king krab met zure room Foie fin met pistache

gevulde eitjes

met kruidenkaas

en rode biet

Maak hardgekookte eitjes. Halveer ze en verwijder het eigeel. Meng dat met 1/3 volume kruidenkaas, een scheutje rode bietensap en een paar druppels rode balsamico. Roer om tot een homogene massa. Beoordeel de kleur. Het resultaat moet een mooie dieproze kleur hebben. Voeg desnoods nog wat sap toe, zonder dat het mengsel evenwel te vloeibaar wordt. Giet de vulling in een spuitzak met gekartelde mond en spuit de eitjes vol. Werk af met piment d’Espelette en plukjes dille en kervel.
ingrediënten - info eieren rode bietensap kruidenkaas
Ingrediënten Bereiding
balsamico piment d’Espelette dille kervel
Dit hapje was een onderdeel van een trilogie van amuses, aan tafel geserveerd. Uit ervaring weet ik dat ze afzonderlijk aanbieden bij het aperitief in de zetel aan het salontafeltje, zorgt voor onnodig geknoei met servietjes, vorkjes en lepeltjes. Daarom liever een beetje ‘restaurant-achtig’ doen aan tafel met een goed glaasje wijn of schuimwijn erbij. De andere hapjes op foto: Flan van king krab met zure room Foie fin met pistache
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français receptfiche receptfiche