kreeft ‘belle vue’
Maak eerst de bouillon. Laat de versneden ui, prei, selder en wortel een 20-tal minuutjes koken samen met het kruidentuiltje van laurier, tijm, oregano en rozemarijn. Voeg witte wijn en een scheutje citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even trekken. Breng opnieuw aan de kook en doe er de kreeft in. Laat een achttal minuten koken voor een klein formaat en tot 12 minuten voor de grootste exemplaren. Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen tot lauw. Snijd ze dan overlangs in twee, verwijder de smurrie en breek de scharen, zonder het pantser ervan te verwijderen.
Dresseer op een bord op een bedje van kropsla, met tomatenschijfjes, uisnippers, eventueel wat komkommersschijfjes, hardgekookte eieren en een cocktailsaus. Dat is een mengeling van mayonaise, ketchup en eventueel een vleugje whisky. Hier werd dit sausje opgewaardeerd met een paar eetlepels zure room.
bleekselder wortel laurier tijm oregano rozemarijn peper en zout eieren witte wijn citroensap
Je griezelt ervan om de beestjes levend in het kokend sop te kieperen? Je kan ze inderdaad best vooraf doden door een messteek in het kopstuk, net voor ze het sop ingaan. Kies alleszins voor een vers product. Kies je voor ontdooide kreeft, dan kan je evengoed een binnenband van je fiets opeten.
Creatief Koken de              passie kookvurige

kreeft belle vue

kreeft mayonaise cocktailsaus zure room tomaat kropsla peper & zout ui prei
print
Maak eerst de bouillon. Laat de versneden ui, prei, selder en wortel een 20-tal minuutjes koken samen met het kruidentuiltje van laurier, tijm, oregano en rozemarijn. Voeg witte wijn en een scheutje citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even trekken. Breng opnieuw aan de kook en doe er de kreeft in. Laat een achttal minuten koken voor een klein formaat en tot 12 minuten voor de grootste exemplaren. Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen tot lauw. Snijd ze dan overlangs in twee, verwijder de smurrie en breek de scharen, zonder het pantser ervan te verwijderen.
Je griezelt ervan om de beestjes levend in het kokend sop te kieperen? Je kan ze inderdaad best vooraf doden door een messteek in het kopstuk, net voor ze het sop ingaan. Kies alleszins voor een vers product. Kies je voor ontdooide kreeft, dan kan je evengoed een binnenband van je fiets opeten.
Dresseer op een bord op een bedje van kropsla, met tomatenschijfjes, uisnippers, eventueel wat komkommersschijfjes, hardgekookte eieren en een cocktailsaus. Dat is een mengeling van mayonaise, ketchup en eventueel een vleugje whisky. Hier werd dit sausje opgewaardeerd met een paar eetlepels zure room.
bleekselder wortel laurier tijm oregano rozemarijn peper en zout eieren witte wijn citroensap
kreeft ‘belle vue’

kreeft belle vue

BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 kreeft (Oosterschelde)
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige
kreeft mayonaise cocktailsaus zure room tomaat kropsla peper & zout ui prei
print recept print print print recept recept