De saus. Schil en snijd een tiental wortelen in schijfjes. Snijd een zoete ui in halvemaantjes. Pel een paar knoflookteentjes. Snijd een paar gekookte rode bieten in stukken.
knoflookdillebieslookpeterseliekippenbouillonwitte balsamicopeper en zout
Doe alle deze ingrediënten in de thermoblender of soepmachine. Voeg de helft kippenbouillon en de helft versgeperst sinaasappelsap toe. Een half litertje vocht volstaat, want we willen een dikke soep. Breng op smaak met een scheut witte balsamico, peper en zout.Kies de stand ‘romige soep’ en start de robot. Je kan deze soep ook gewoon in een kookpot maken op de klassieke manier. Kruid bij met peper en zout.De pladijsrolletjes. Rol de filets op en fixeer ze met een cocktailprikker. Stoom ze gaar in 10 minuten. Doe dat net voor het opdienen. Op het bord: een spiegel saus met daarop een pladijsrolletje. Werk af met een boeketje dille, bloedzurkel, bieslook en peterselie.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
De saus. Schil en snijd een tiental wortelen in schijfjes. Snijd een zoete ui in halvemaantjes. Pel een paar knoflookteentjes. Snijd een paar gekookte rode bieten in stukken.
knoflookdillebieslookpeterseliekippenbouillonwitte balsamicopeper en zout
Doe alle deze ingrediënten in de thermoblender of soepmachine. Voeg de helft kippenbouillonen de helft versgeperst sinaasappelsap toe. Een half litertje vocht volstaat, want we willen een dikke soep. Breng op smaak met een scheut witte balsamico, peper en zout.Kies de stand ‘romige soep’ en start de robot. Je kan deze soep ook gewoon in een kookpot maken op de klassieke manier. Kruid bij met peper en zout.De pladijsrolletjes. Rol de filets op en fixeer ze met een cocktailprikker. Stoom ze gaar in 10 minuten. Doe dat net voor het opdienen. Op het bord: een spiegel saus met daarop een pladijsrolletje. Werk af met een boeketje dille, bloedzurkel, bieslook en peterselie.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!