pladijsrolletjes in
wortel-rode
bietensaus
De saus. Schil en snijd een tiental wortelen in
schijfjes. Snijd een zoete ui in halvemaantjes.
Pel een paar knoflookteentjes. Snijd een paar
gekookte rode bieten in stukken.
knoflook
dille
bieslook
peterselie
kippenbouillon
witte balsamico
peper en zout
Doe alle deze ingrediënten in de thermoblender
of soepmachine. Voeg de helft kippenbouillon
en de helft versgeperst sinaasappelsap toe.
Een half litertje vocht volstaat, want we willen
een dikke soep. Breng op smaak met een
scheut witte balsamico, peper en zout.
Kies de stand ‘romige soep’ en start de robot.
Je kan deze soep ook gewoon in een kookpot
maken op de klassieke manier. Kruid bij met
peper en zout.
De pladijsrolletjes. Rol de filets op en fixeer ze
met een cocktailprikker. Stoom ze gaar in 10
minuten. Doe dat net voor het opdienen.
Op het bord: een spiegel saus met daarop een
pladijsrolletje. Werk af met een boeketje dille,
bloedzurkel, bieslook en peterselie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.