gerookte zalm met honing en dillesaus

mosterd honing verse dille olijfolie witte balsamico
Maak een vinaigrette van mosterd, honing, gesnipperde dille, olijfolie en een scheutje witte balsamico. Leg de plakjes zalm op het bord op een paar takjes waterkers. Lepel de saus over de zalm.
Dit aperitiefbordje of beter hors d’oeuvre, komt dicht in de buurt van het beter gekende gravad lax. Die Skandinavische specialiteit wordt gemaakt met rauwe zalm en hier gebruik ik gerookte. Misschien wil je het niet horen, maar ‘gravad lax’ wil zoveel zeggen als ‘begraven zalm’. Die Skandinaviërs hadden, voor het klimaat doldraaide, gewoon maar een putteke te scheppen in hun achtertuin om diepvriestemperaturen te benaderen voor het bewaren van etenswaren. Vandaar…
Je kan indien gewenst verder afwerken met grof zeezout, peper uit de molen en een schijfje citroen. Dien op met warme toast.

feestelijke recepten

gerookte zalm grof zeezout zwarte peper citroen waterkers toast
de              passie Creatief Koken kookvurige

gerookte zalm met

honing en dillesaus

Maak een vinaigrette van mosterd, honing, gesnipperde dille, olijfolie en een scheutje witte balsamico. Leg de plakjes zalm op het bord op een paar takjes waterkers. Lepel de saus over de zalm.
Dit aperitiefbordje of beter hors d’oeuvre, komt dicht in de buurt van het beter gekende gravad lax. Die Skandinavische specialiteit wordt gemaakt met rauwe zalm en hier gebruik ik gerookte. Misschien wil je het niet horen, maar ‘gravad lax’ wil zoveel zeggen als ‘begraven zalm’. Die Skandinaviërs hadden, voor het klimaat doldraaide, gewoon maar een putteke te scheppen in hun achtertuin om diepvriestemperaturen te benaderen voor het bewaren van etenswaren. Vandaar…
Ingrediënten Bereiding

feestelijke recepten

gerookte zalm grof zeezout zwarte peper citroen waterkers toast
de              passie Creatief Koken kookvurige
Je kan indien gewenst verder afwerken met grof zeezout, peper uit de molen en een schijfje citroen. Dien op met warme toast.
mosterd honing verse dille olijfolie witte balsamico
privacy beleid