speculaastaartje
met Brie de Meaux
Verkruimel de speculaas in een cutter en meng
met de hand met gezouten boter op
kamertemperatuur. Het resultaat moet een
homogene pasta zijn. Strijk die open op een
werkblad en egaliseer van dikte met een
deegrol. De gewenste dikte van het deeg is
ongeveer een centimeter.
Steek met een ringetje rondjes uit de
speculaasmassa en leg die op een bord. Dek af
en laat opstijven in de koelkast.
Neem een stuk Brie de Meaux rechtstreeks uit
de koelkast en steek er met hetzelfde ringetje
rondjes uit. Ontkorst de kaas en halveer de
cilindertjes, zodat ze bijna even dik zijn als het
speculaastaartje.
Leg op elk speculaastaartje een stukje brie.
Borstel de bovenkant in met vloeibare honing.
Werk af met een draai uit de pepermolen en
geroosterde pijnboompitjes.
Brie de Meaux
honing
grof gemalen peper
pijnboompitjes