fideos met kip en merguez
ingrediënten - info

fideos met kip en merguez

truffelpoeder (optie) lente-ui rode uien vers knoflook olijfolie kipkruiden peper en zout
Voorbereiding. Snijd de rode uien in flinterdunne plakjes. Haal de teentjes uit een volledige bol vers knoflook. Kuis de champignons en halveer ze verticaal. Bestuif ze met olijfoliespray. Zet de kippenbouillon klaar. Bestuif de drumsticks en vleugels met olijfoliespray en wrijf ze in met kipkruiden. Kuis een paar lente-uitjes en snijd ze op brede ringen. Bereiding. Bak de kippenmerguez gaar in een grillpan en zorg ervoor dat ze een grillpatroon krijgen. Bak de vleugels en drumsticks rondom bruin in een pan met een paar eetlepels hete olijfolie. Verminder het vuur en laat ze een kwartiertje afgedekt sudderen. Houd de stukken kip warm en bak in dezelfde pan de ui, lente- ui en knoflook. Bak de champignons op een braadplaat tot ze vochtvrij en goudbruin zijn. Kruid ze optioneel met truffelpoeder. Schep ze in een potje en houd ze op temperatuur.
Fideos is een korte soort Spaanse pasta die vooral verwerkt wordt in de Catalaanse fideuà. Dat is een soort paella waarbij de rijst vervangen wordt door deze pasta. Hier werd gekozen voor de nummer 4, wat dicht in de buurt komt van de misschien beter gekende vermicelli. Merguez is niet typisch Spaans als ingrediënt, maar het sluit toch wel een beetje aan bij de Moorse erfenis uit het verleden van het land. Het is vervangbaar door chorizo.
fideos met kip en merguez voorbereiding van fideos met kip en merguez fideos - Spaanse pasta
Neem een paellapan of een andere brede platte pan en bak de uien, knoflook, lente-ui en een handvol plukjes peterselie in wat olijfolie. Schep er de fideos bij en laat die een minuutje droog meebakken. De verhouding tussen groenten en pasta bepaal je zelf, maar zorg voor een goed evenwicht. Giet ongeveer een halve liter kippenbouillon in de pan. De inhoud moet goed bedekt zijn, maar mag niet rondzwemmen. Leg de drie soorten vlees in de pan. Dek af en laat een tiental minuutjes pruttelen op zacht vuur. Roer af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. Als de pasta gaar is, meng dan de gebakken champignons met de rest van de bereiding. Op het bord. Het gerecht is nu klaar om opgediend te worden. Je kan het nog afwerken met plukjes verse peterselie indien gewenst. Schep de voorverwarmde borden vol en let erop dat elke tafelgenoot van elke soort vlees z’n deel heeft.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

fideos met

kip en merguez

Bereiding
Ingrediënten
ingrediënten - info kippenmerguez kippenvleugels drumsticks fideos nr 4 kippenbouillon peterselie kastanje- champignons
truffelpoeder (optie) lente-ui rode uien vers knoflook olijfolie kipkruiden peper en zout
Voorbereiding. Snijd de rode uien in flinterdunne plakjes. Haal de teentjes uit een volledige bol vers knoflook. Kuis de champignons en halveer ze verticaal. Bestuif ze met olijfoliespray. Zet de kippenbouillon klaar. Bestuif de drumsticks en vleugels met olijfoliespray en wrijf ze in met kipkruiden. Kuis een paar lente-uitjes en snijd ze op brede ringen. Bereiding. Bak de kippenmerguez gaar in een grillpan en zorg ervoor dat ze een grillpatroon krijgen. Bak de vleugels en drumsticks rondom bruin in een pan met een paar eetlepels hete olijfolie. Verminder het vuur en laat ze een kwartiertje afgedekt sudderen. Houd de stukken kip warm en bak in dezelfde pan de ui, lente-ui en knoflook. Bak de champignons op een braadplaat tot ze vochtvrij en goudbruin zijn. Kruid ze optioneel met truffelpoeder. Schep ze in een potje en houd ze op temperatuur.
Fideos is een korte soort Spaanse pasta die vooral verwerkt wordt in de Catalaanse fideuà. Dat is een soort paella waarbij de rijst vervangen wordt door deze pasta. Hier werd gekozen voor de nummer 4, wat dicht in de buurt komt van de misschien beter gekende vermicelli. Merguez is niet typisch Spaans als ingrediënt, maar het sluit toch wel een beetje aan bij de Moorse erfenis uit het verleden van het land. Het is vervangbaar door chorizo.
receptfiche receptfiche
Neem een paellapan of een andere brede platte pan en bak de uien, knoflook, lente-ui en een handvol plukjes peterselie in wat olijfolie. Schep er de fideos bij en laat die een minuutje droog meebakken. De verhouding tussen groenten en pasta bepaal je zelf, maar zorg voor een goed evenwicht. Giet ongeveer een halve liter kippenbouillon in de pan. De inhoud moet goed bedekt zijn, maar mag niet rondzwemmen. Leg de drie soorten vlees in de pan. Dek af en laat een tiental minuutjes pruttelen op zacht vuur. Roer af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. Als de pasta gaar is, meng dan de gebakken champignons met de rest van de bereiding. Op het bord. Het gerecht is nu klaar om opgediend te worden. Je kan het nog afwerken met plukjes verse peterselie indien gewenst. Schep de voorverwarmde borden vol en let erop dat elke tafelgenoot van elke soort vlees z’n deel heeft.
fideos met kip en merguez voorbereiding van fideos met kip en merguez fideos - Spaanse pasta
de              passie Creatief Koken kookvurige