ingrediënten - info
fideos met kip en merguez
truffelpoeder (optie)
lente-ui
rode uien
vers knoflook
olijfolie
kipkruiden
peper en zout
Voorbereiding. Snijd de rode uien in flinterdunne plakjes.
Haal de teentjes uit een volledige bol vers knoflook. Kuis de
champignons en halveer ze verticaal. Bestuif ze met
olijfoliespray. Zet de kippenbouillon klaar. Bestuif de
drumsticks en vleugels met olijfoliespray en wrijf ze in met
kipkruiden. Kuis een paar lente-uitjes en snijd ze op brede
ringen.
Bereiding. Bak de kippenmerguez gaar in een grillpan en
zorg ervoor dat ze een grillpatroon krijgen. Bak de vleugels en
drumsticks rondom bruin in een pan met een paar eetlepels
hete olijfolie. Verminder het vuur en laat ze een kwartiertje
afgedekt sudderen.
Houd de stukken kip warm en bak in dezelfde pan de ui, lente-
ui en knoflook. Bak de champignons op een braadplaat tot ze
vochtvrij en goudbruin zijn. Kruid ze optioneel met
truffelpoeder. Schep ze in een potje en houd ze op
temperatuur.
Fideos is een korte soort Spaanse pasta die vooral
verwerkt wordt in de Catalaanse fideuà. Dat is een soort
paella waarbij de rijst vervangen wordt door deze pasta.
Hier werd gekozen voor de nummer 4, wat dicht in de
buurt komt van de misschien beter gekende vermicelli.
Merguez is niet typisch Spaans als ingrediënt, maar het
sluit toch wel een beetje aan bij de Moorse erfenis uit het
verleden van het land. Het is vervangbaar door chorizo.
Neem een paellapan of een andere brede platte pan en bak de
uien, knoflook, lente-ui en een handvol plukjes peterselie in
wat olijfolie. Schep er de fideos bij en laat die een minuutje
droog meebakken. De verhouding tussen groenten en pasta
bepaal je zelf, maar zorg voor een goed evenwicht.
Giet ongeveer een halve liter kippenbouillon in de pan. De
inhoud moet goed bedekt zijn, maar mag niet rondzwemmen.
Leg de drie soorten vlees in de pan. Dek af en laat een tiental
minuutjes pruttelen op zacht vuur. Roer af en toe om. Breng op
smaak met peper en zout.
Als de pasta gaar is, meng dan de gebakken champignons
met de rest van de bereiding.
Op het bord. Het gerecht is nu klaar om opgediend te worden.
Je kan het nog afwerken met plukjes verse peterselie indien
gewenst. Schep de voorverwarmde borden vol en let erop dat
elke tafelgenoot van elke soort vlees z’n deel heeft.
kippenmerguez
kippenvleugels
drumsticks
fideos nr 4
kippenbouillon
peterselie
kastanjechampignons
Kruimelpad
Selectie
Soortgelijke recepten
meer recepten met pluimvee: