lamsbout in de Römertopf met tfaya
ingrediënten - info

lamsbout in de Römertopf met tfaya

gemberpoeder komijnpoeder saffraan kurkuma paprikapoeder peper en zout uienpoeder knoflookpoeder oranjebloesemwater kikkererwten olijfolie couscousgraan
De Römertopf. Zet de Romeinse pot een half uurtje te week in water. Leg er daarna de lamsbout in. Hier werd gekozen voor een lamsbout zonder been. Voeg de groenten toe: een volledige bol vers knoflook, ongepeld en gehalveerd, een tweetal wortelen, geschild en in grote stukken gesneden, een zestal sjalotjes, gepeld en gehalveerd. Giet een bokaaltje lamsfond in de pot. Leg er een stokje kaneel bij en kruid verder met koffielepeltjes gemberpoeder, komijnpoeder, kurkuma, peper uit de molen, zout en een zakje saffraanpoeder of -draadjes. Zet de pot in een koude oven. Stel in op 200°C en op 1 ½ uur tot 2 uur, afhankelijk van het gewicht van de bout. Tfaya. Snijd een stuk of 6 rode uien in flinterdunne plakjes. Ontpit een tiental gedroogde dadels en snijd ze in lange repen. Doe beiden in een pan samen met een flinke klont boter, een paar eetlepels vloeibare honing en een klein glas water. Kruid met theelepeltjes kaneel, gember, kurkuma, saffraan, peper en zout. Breng aan de kook, verminder het vuur en laat de bereiding afgedekt een half uurtje sudderen. Voeg dan een paar scheutjes oranjebloesemwater toe en laat het vocht in de pan verdampen tot een stroperig resultaat bereikt is. Kikkererwten. Gebruik voorgekookte kikkererwten uit een bokaal. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier. Laat ze een tiental minuutjes uitdampen in een antikleefpannetje op laag vuur, tot ze goed gedroogd zijn. Maak een kruidenmix van paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, gemberpoeder, zout en peper. Bestuif de kikkererwten in de pan met olijfoliespray. Strooi er de kruidenmix gelijkmatig over door een fijn zeefje. Roerbak de erwten 5 minuutjes op hoog vuur tot ze goudbruin en krokant zijn.
Tfaya is een Marokkaanse bereiding met gekarameliseerde uien en rozijnen, gezoet met honing en gekruid met aromatische specerijen. Het wordt geserveerd als topping voor couscous en vleesgerechten. De toevoeging van oranjebloesemwater kan de smaak verrijken. In dit recept worden de sultanrozijntjes vervangen door ontpitte dadels.
lamsbout in de Römertopf Römertopf tfaya tfaya geroosterde kikkererwten
Op het bord. Leg op voorverwarmde borden een bodem van couscousgraan, gegaard volgens de instructies op de verpakking. Leg daarop een tweetal sneden van de lamsbout. Schik daarrond de uitgelekte groenten uit de Römertopf. Schep een royale portie tfaya over het vlees. Werk af met de gebakken kikkererwten en plukjes peterselie.
lamsbout sjalotjes wortelen vloeibare honing rode uien lamsbouillon gekonfijte dadels boter vloeibare honing kaneelstokje kaneelpoeder gemberpoeder
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

lamsbout

in de Römertopf

met tfaya

Bereiding
Ingrediënten
ingrediënten - info lamsbout sjalotjes wortelen vloeibare honing rode uien lamsbouillon gekonfijte dadels boter vloeibare honing kaneelstokje kaneelpoeder gemberpoeder
gemberpoeder komijnpoeder saffraan kurkuma paprikapoeder peper en zout uienpoeder knoflookpoeder oranjebloesemwater kikkererwten olijfolie couscousgraan
De Römertopf. Zet de Romeinse pot een half uurtje te week in water. Leg er daarna de lamsbout in. Hier werd gekozen voor een lamsbout zonder been. Voeg de groenten toe: een volledige bol vers knoflook, ongepeld en gehalveerd, een tweetal wortelen, geschild en in grote stukken gesneden, een zestal sjalotjes, gepeld en gehalveerd. Giet een bokaaltje lamsfond in de pot. Leg er een stokje kaneel bij en kruid verder met koffielepeltjes gemberpoeder, komijnpoeder, kurkuma, peper uit de molen, zout en een zakje saffraanpoeder of -draadjes. Zet de pot in een koude oven. Stel in op 200°C en op 1 ½ uur tot 2 uur, afhankelijk van het gewicht van de bout. Tfaya. Snijd een stuk of 6 rode uien in flinterdunne plakjes. Ontpit een tiental gedroogde dadels en snijd ze in lange repen. Doe beiden in een pan samen met een flinke klont boter, een paar eetlepels vloeibare honing en een klein glas water. Kruid met theelepeltjes kaneel, gember, kurkuma, saffraan, peper en zout. Breng aan de kook, verminder het vuur en laat de bereiding afgedekt een half uurtje sudderen. Voeg dan een paar scheutjes oranjebloesemwater toe en laat het vocht in de pan verdampen tot een stroperig resultaat bereikt is. Kikkererwten. Gebruik voorgekookte kikkererwten uit een bokaal. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier. Laat ze een tiental minuutjes uitdampen in een antikleefpannetje op laag vuur, tot ze goed gedroogd zijn. Maak een kruidenmix van paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, gemberpoeder, zout en peper. Bestuif de kikkererwten in de pan met olijfoliespray. Strooi er de kruidenmix gelijkmatig over door een fijn zeefje. Roerbak de erwten 5 minuutjes op hoog vuur tot ze goudbruin en krokant zijn.
Tfaya is een Marokkaanse bereiding met gekarameliseerde uien en rozijnen, gezoet met honing en gekruid met aromatische specerijen. Het wordt geserveerd als topping voor couscous en vleesgerechten. De toevoeging van oranjebloesemwater kan de smaak verrijken. In dit recept worden de sultanrozijntjes vervangen door ontpitte dadels.
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige