vegetarische
nasi goreng met
bloemkoolrijst
Deze interpretatie van een vegetarische nasi
goreng is er vooral gekomen omdat ik de
kritiek een beetje terecht begon te vinden,
dat ik zo weinig vegetarische gerechten op
de website zet.
waterkerszaadjes
sesamzaadjes
limoen
eieren
citroengraspoeder
uienpoeder
gemberpoeder
peper en zout
wokolie
rijstolie
sesamolie
sojasaus
zoete sojasaus
rode kerriepasta
marineren
Rooster de sesamzaadjes en de kokosschilfers
elk afzonderlijk in een droge pan tot ze kleuren
en zet weg. Bak een stevige omelet van een
paar eitjes. Zet ook even langs de kant.
Maak bloemkoolrijst door de roosjes van een
bloemkool tot rijst te mixen in een blender, of
koop het kant-en-klare product in de winkel.
Bak de bloemkool in een scheutje wokolie tot
deze begint te kleuren. Zet de bereiding even
langs de kant.
Schil de veelkleurige snoeppaprikaatjes, haal
de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in
reepjes. Snijd de peultjes in ringetjes. Halveer
in de lengte en snijd een stuk prei in reepjes.
Snijd een sjalotje op ringetjes. Snijd een paar
teentjes knoflook in schijfjes.
Wok deze groenten samen en kort in een
beetje wokolie. Ze mogen niet platgekookt
worden, maar moeten nog ‘beet’ hebben. Voeg
een bokaaltje uitgelekte doperwtjes en een paar
op schijfjes gesneden zwarte knoflookteentjes
toe.
Roerbak nog even verder en voeg dan de
bloemkoolrijst toe. Kruid met citroengraspoeder,
uienpoeder, gemberpoeder, een eetlepel rode
kerriepasta, peper en zout.
Voeg nu de geroosterde sesamzaadjes en
kokosschilfers toe, samen met de op blokjes
gesneden omelet en een paar eetlepels
waterkerszaadjes.
Breng op smaak met limoensap, zoete
sojasaus, sesamolie, een handvol gesnipperde
verse koriander en een tweetal op ringetjes
gesneden lente-uitjes.
Schep alles in een schotel om op te dienen en
houd afgedekt warm.
Zet de ingrediënten klaar voor de afwerking:
plukjes verse koriander, gesneden lente-uitjes,
schijfjes limoen een paar eetlepels limoenzeste
en in schijfjes gesneden zwarte knoflook.
Werk de schotel af met één spiegeleitje per
persoon en voor het overige naar eigen inzicht
en inspiratie.
bloemkoolrijst
peultjes
taugé
snoeppaprika’s
erwtjes
prei
sjalotjes
knoflook
gefermenteerd
knoflook
lente-uitjes
verse koriander
kokosnootschilfers
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer recepten met bloemkool :
kruimelpad:
meer vegetarische recepten: