ingrediënten - info
bloemkoolrijst
peultjes
taugé
snoeppaprika’s
erwtjes
prei
sjalotjes
knoflook
gefermenteerd knoflook
lente-uitjes
verse koriander
kokosnootschilfers
Rooster de sesamzaadjes en de kokosschilfers elk afzonderlijk
in een droge pan tot ze kleuren en zet weg. Bak een stevige
omelet van een paar eitjes. Zet ook even langs de kant.
Maak bloemkoolrijst door de roosjes van een bloemkool tot rijst
te mixen in een blender, of koop het kant-en-klare product in
de winkel. Bak de bloemkool in een scheutje wokolie tot deze
begint te kleuren. Zet de bereiding even langs de kant.
Schil de veelkleurige snoeppaprikaatjes, haal de zaadlijsten
eruit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de peultjes in
ringetjes. Halveer in de lengte en snijd een stuk prei in reepjes.
Snijd een sjalotje op ringetjes. Snijd een paar teentjes knoflook
in schijfjes.
Wok deze groenten samen en kort in een beetje wokolie. Ze
mogen niet platgekookt worden, maar moeten nog ‘beet’
hebben. Voeg een bokaaltje uitgelekte doperwtjes en een paar
op schijfjes gesneden zwarte knoflookteentjes toe.
Roerbak nog even verder en voeg dan de bloemkoolrijst toe.
Kruid met citroengraspoeder, uienpoeder, gemberpoeder, een
eetlepel rode kerriepasta, peper en zout.
Voeg nu de geroosterde sesamzaadjes en kokosschilfers toe,
samen met de op blokjes gesneden omelet en een paar
eetlepels waterkerszaadjes.
Breng op smaak met limoensap, zoete sojasaus, sesamolie,
een handvol gesnipperde verse koriander en een tweetal op
ringetjes gesneden lente-uitjes.
vegetarische nasi goreng met bloemkoolrijst
waterkerszaadjes
sesamzaadjes
limoen
eieren
citroengraspoeder
uienpoeder
gemberpoeder
peper en zout
wokolie
rijstolie
sesamolie
sojasaus
zoete sojasaus
rode kerriepasta
Deze interpretatie van een vegetarische nasi goreng is er
vooral gekomen omdat ik de kritiek een beetje terecht
begon te vinden, dat ik zo weinig vegetarische gerechten
op de website zet.
Schep alles in een schotel om op te dienen en houd afgedekt
warm.
Zet de ingrediënten klaar voor de afwerking: plukjes verse
koriander, gesneden lente-uitjes, schijfjes limoen een paar
eetlepels limoenzeste en in schijfjes gesneden zwarte
knoflook.
Werk de schotel af met één spiegeleitje per persoon en voor
het overige naar eigen inzicht en inspiratie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: