bloemkoolrisotto

bloemkoolrisotto

uien lente-uitjes peterselie groentebouillon olijfolie peper
Rasp de roosjes van een volledige bloemkool tot fijne korreltjes en bewaar. Stoof gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie. Giet er een half glas groentebouillon en evenveel witte wijn bij. Laat een paar minuten koken en pureer dan met de staafmixer. Voeg er de bloemkool aan toe en laat nog even meestoven en vooral uitdampen, want de bloemkool slorpt het vocht niet op zoals dit wel gebeurt met rijst. Roer tenslotte een paar eetlepels ricotta door de bereiding, zodat je een smeuïge massa krijgt. Meng nu met op z’n minst 200 gram geraspte Parmezaan, maar het mag meer zijn. Breng verder op smaak met peper uit de molen. Hak peterselie en lente-uitjes fijn en roer door de risotto. Je zal verbaasd zijn hoezeer de smaak van deze koolhydraatarme variant, die van echte rijstrisotto benadert.
Creatief Koken de              passie kookvurige
bloemkool parmezaan ricotta knoflook witte wijn
print

bloemkoolrisotto

uien lente-uitjes peterselie groentebouillon olijfolie peper
Rasp de roosjes van een volledige bloemkool tot fijne korreltjes en bewaar. Stoof gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie. Giet er een half glas groentebouillon en evenveel witte wijn bij. Laat een paar minuten koken en pureer dan met de staafmixer. Voeg er de bloemkool aan toe en laat nog even meestoven en vooral uitdampen, want de bloemkool slorpt het vocht niet op zoals dit wel gebeurt met rijst. Roer tenslotte een paar eetlepels ricotta door de bereiding, zodat je een smeuïge massa krijgt. Meng nu met op z’n minst 200 gram geraspte Parmezaan, maar het mag meer zijn. Breng verder op smaak met peper uit de molen. Hak peterselie en lente-uitjes fijn en roer door de risotto. Je zal verbaasd zijn hoezeer de smaak van deze koolhydraatarme variant, die van echte rijstrisotto benadert.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: bloemkool  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
bloemkool parmezaan ricotta knoflook witte wijn