Maak bloemkoolrijst door de roosjes te raspen met de hand of in de cutter. Zet de rijst een minuutje in de microgolfoven op vol vermogen. Bak gesnipperde sjalot in olijfolie samen met in fijne brunoise gesneden kastanjechampignons en knoflookteentjes. Voeg in stukjes gesneden truffel toe en kruid met peper en zout.
Dit gerechtje past perfect in een triootje dat opgediend wordt als hors d’oeuvre of degustatiebordje aan het begin van een feestelijk menu. De risotto wordt hier opgediend in gezelschap van een zalmrolletje met mierikswortel en een speculaastaartje met brie.
Meng met de bloemkoolrijst en voeg een lepeltje kippenbouillon en gemalen Parmezaan toe. Laat even uitdampen. Het vocht moet bijna volledig weg zijn. Schep de warme risotto in tumblers. Werk af met geschaafde truffel, Parmezaanschilfers en truffelolie.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Maak bloemkoolrijst door de roosjes te raspen met de hand of in de cutter. Zet de rijst een minuutje in de microgolfoven op vol vermogen. Bak gesnipperde sjalot in olijfolie samen met in fijne brunoise gesneden kastanjechampignons en knoflookteentjes. Voeg in stukjes gesneden truffel toe en kruid met peper en zout.
Dit gerechtje past perfect in een triootje dat opgediend wordt als hors d’oeuvre of degustatiebordje aan het begin van een feestelijk menu. De risotto wordt hier opgediend in gezelschap van een zalmrolletje met mierikswortel en een speculaastaartje met brie (zie info recept).
Meng met de bloemkoolrijst en voeg een lepeltje kippenbouillon en gemalen Parmezaan toe. Laat even uitdampen. Het vocht moet bijna volledig weg zijn. Schep de warme risotto in tumblers. Werk af met geschaafde truffel, Parmezaanschilfers en truffelolie.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!