bloemkoolrisotto met truffel

bloemkoolrisotto met truffel

Maak bloemkoolrijst door de roosjes te raspen met de hand of in de cutter. Zet de rijst een minuutje in de microgolfoven op vol vermogen. Bak gesnipperde sjalot in olijfolie samen met in fijne brunoise gesneden kastanjechampignons en knoflookteentjes. Voeg in stukjes gesneden truffel toe en kruid met peper en zout.
Dit gerechtje past perfect in een triootje dat opgediend wordt als hors d’oeuvre of degustatiebordje aan het begin van een feestelijk menu. De risotto wordt hier opgediend in gezelschap van een zalmrolletje met mierikswortel en een speculaastaartje met brie.
Meng met de bloemkoolrijst en voeg een lepeltje kippenbouillon en gemalen Parmezaan toe. Laat even uitdampen. Het vocht moet bijna volledig weg zijn. Schep de warme risotto in tumblers. Werk af met geschaafde truffel, Parmezaanschilfers en truffelolie.
knoflookteentjes truffel kippenbouillon parmezaan truffelolie peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
olijfolie sjalot bloemkool kastanjechampignons
print

romige risotto

met paddenstoelen

en truffels

Maak bloemkoolrijst door de roosjes te raspen met de hand of in de cutter. Zet de rijst een minuutje in de microgolfoven op vol vermogen. Bak gesnipperde sjalot in olijfolie samen met in fijne brunoise gesneden kastanjechampignons en knoflookteentjes. Voeg in stukjes gesneden truffel toe en kruid met peper en zout.
Dit gerechtje past perfect in een triootje dat opgediend wordt als hors d’oeuvre of degustatiebordje aan het begin van een feestelijk menu. De risotto wordt hier opgediend in gezelschap van een zalmrolletje met mierikswortel en een speculaastaartje met brie (zie info recept).
Meng met de bloemkoolrijst en voeg een lepeltje kippenbouillon en gemalen Parmezaan toe. Laat even uitdampen. Het vocht moet bijna volledig weg zijn. Schep de warme risotto in tumblers. Werk af met geschaafde truffel, Parmezaanschilfers en truffelolie.
knoflookteentjes truffel kippenbouillon parmezaan truffelolie peper & zout
olijfolie sjalot bloemkool kastanjechampignons
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 truffel
kruimelpad:
verwante recepten:
meer vegetarische recepten:
de              passie Creatief Koken kookvurige print recept print print print recept recept