romige risotto
met paddenstoelen
en truffels
Maak bloemkoolrijst door de roosjes te raspen
met de hand of in de cutter. Zet de rijst een
minuutje in de microgolfoven op vol vermogen.
Bak gesnipperde sjalot in olijfolie samen met in
fijne brunoise gesneden kastanjechampignons
en knoflookteentjes. Voeg in stukjes gesneden
truffel toe en kruid met peper en zout.
Dit gerechtje past perfect in een triootje dat
opgediend wordt als hors d’oeuvre of
degustatiebordje aan het begin van een
feestelijk menu. De risotto wordt hier
opgediend in gezelschap van een
zalmrolletje met mierikswortel
en een
speculaastaartje met brie.
Meng met de bloemkoolrijst en voeg een
lepeltje kippenbouillon en gemalen
Parmezaan toe. Laat even uitdampen. Het
vocht moet bijna volledig weg zijn.
Schep de warme risotto in tumblers. Werk af
met geschaafde truffel, Parmezaanschilfers en
truffelolie.
knoflookteentjes
truffel
kippenbouillon
Parmezaan
truffelolie
peper & zout