qorma e rawash
Deze lamsstoofpot met rabarber komt uit
Afghanistan een land in Zuid-Azië. De
combinatie van beide hoofdingrediënten
geeft een verrassende smaakervaring. voor
ik eraan begon, dacht ik dat de zurige
smaak van de rabarber zou overwegen. Niet
dus. De groente wordt zacht en aangenaam
van smaak en dat in sterk contrast tot het
rauwe product.
Laat een volledige lamsschouder versnijden in
stoofvlees door uw beenhouwer. Kruid met
peper en zout. Schroei de stukken langs alle
kanten dicht in een hete pan met olijfolie. Leg
het vlees in een kasserol.
Snijd een bol knoflookteentjes in fijne schijfjes.
Snijd een redelijk grote hoeveelheid uien in de
lengte in een zestal stukken. Dat mogen gerust
een stuk of 4 à 5 uien zijn. Bak de uien tot ze
glanzend zijn. Voeg halfweg de
knoflookschijfjes toe. Leg de gebakken uien
met look bij het lamsvlees in de kasserol.
Meng goed en kruid met peper uit de molen,
grof zout, komijn, koriander en kardemom. Giet
een blik tomatenblokjes en een paar eetlepels
tomatenconcentraat bij de bereiding. Vul aan
met een bodempje water. Het vlees hoeft niet te
zwemmen.
Laat de bereiding minstens een uur of langer
sudderen tot het vlees zacht is en bijna vanzelf
van het bot valt.
tomatenblokjes uit
blik
tomatenconcentraat
komijn
kardemom
koriander
rabarber
peper en zout
Snijd ondertussen een paar geschilde stengels
rabarber in schijfjes. Voeg ze toe, een half
uurtje voor het vlees gaar zal zijn. Meng alles
goed.
Als het vlees gaar is, mag de rabarber nog
herkenbaar aanwezig zijn en hoeft dus niet
volledig weggesmolten te zijn.
Dien op met challaw, dat is Afghaanse volle rijst
of gewone witte basmati.
lamsschouder
peper en zout
olijfolie
uien
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met lamsschouder :
kruimelpad:
meer recepten met vlees: