akoho sy voanio

akoho sy voanio

kokosolie uien knoflookteentjes gemberwortel tomaten uit blik verse tomaten peterselie citroensap
Het samengaan van kokosmelk en saffraan maken van dit traditionele kipgerecht uit Madagascar een intense smaakervaring. Hoewel je deze schotel het ganse jaar door kan serveren, blijft het toch het typische gerecht voor het Malagassische kerstfeest. Dat wordt daar trouwens uitbundig gevierd want meer dan de helft van de bevolking is er nog katholiek.
Maak een marinade van citroensap, peper uit de molen, cayennepeper en zout. Haal het vel van de kip en snijd het borstvlees in stukken. Ontbeen de bouten en leg het vlees ervan samen met de gesneden borstfilets in de marinade. Wrijf elk stukje goed in en zet de kom afgedekt een uurtje in de koelkast. Snijd de uien in halve maantjes. Rasp een stuk verse gember en plet een paar knoflookteentjes. Fruit deze samen in wat kokosolie in een brede, diepe pan. Meng met de inhoud van een blik tomaten en een busje kokosmelk. Roer een mespuntje saffraanpoeder en een eetlepel suiker door de saus en breng op smaak met een peper, zout en cayennepeper.
Haal de kip uit de koelkast en dep de stukken droog met wat keukenrol. Kruid met peper en zout en bak de kip een twintigtal minuutjes in een andere pan met kokosolie, tot de stukken rondom beginnen te bruinen. Leg de gebraden kippenbrokken in de pan met de saus. Laat nog een half uur of langer sudderen op laag vuur tot het vlees door en door mals is. Het deksel hoeft niet op de pan, zodat de saus dikker wordt. Op het bord. Een portie kip met saus. Werk af met in blokjes gesneden verse tomaten die je vooraf gepeld en leeggehaald hebt. Garneer met plukjes peterselie. Serveer met gekookte rijst.
ingrediënten - info kip kokosmelk peper en zout cayenne peper saffraan suiker
Creatief Koken de              passie kookvurige

akoho sy voanio

Bereiding
Het samengaan van kokosmelk en saffraan maken van dit traditionele kipgerecht uit Madagascar een intense smaakervaring. Hoewel je deze schotel het ganse jaar door kan serveren, blijft het toch het typische gerecht voor het Malagassische kerstfeest. Dat wordt daar trouwens uitbundig gevierd want meer dan de helft van de bevolking is er nog katholiek.
Maak een marinade van citroensap, peper uit de molen, cayennepeper en zout. Haal het vel van de kip en snijd het borstvlees in stukken. Ontbeen de bouten en leg het vlees ervan samen met de gesneden borstfilets in de marinade. Wrijf elk stukje goed in en zet de kom afgedekt een uurtje in de koelkast. Snijd de uien in halve maantjes. Rasp een stuk verse gember en plet een paar knoflookteentjes. Fruit deze samen in wat kokosolie in een brede, diepe pan. Meng met de inhoud van een blik tomaten en een busje kokosmelk. Roer een mespuntje saffraanpoeder en een eetlepel suiker door de saus en breng op smaak met een peper, zout en cayennepeper.
Ingrediënten
ingrediënten - info kip kokosmelk peper en zout cayenne peper saffraan suiker
kokosolie uien knoflookteentjes gemberwortel tomaten uit blik verse tomaten peterselie citroensap
Haal de kip uit de koelkast en dep de stukken droog met wat keukenrol. Kruid met peper en zout en bak de kip een twintigtal minuutjes in een andere pan met kokosolie, tot de stukken rondom beginnen te bruinen. Leg de gebraden kippenbrokken in de pan met de saus. Laat nog een half uur of langer sudderen op laag vuur tot het vlees door en door mals is. Het deksel hoeft niet op de pan, zodat de saus dikker wordt. Op het bord. Een portie kip met saus. Werk af met in blokjes gesneden verse tomaten die je vooraf gepeld en leeggehaald hebt. Garneer met plukjes peterselie. Serveer met gekookte rijst.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige