kip en currysaus
met appel
Je kan dit gerechtje ook klasseren bij de
Belgische erfgoedgerechten als je wil. ‘Kip
met curry’ komt in het modale gezin in onze
streken zeer regelmatig op het weekmenu.
Ook wie uit eten gaat bij ‘de Chinees’, kan
ervoor kiezen.
Er bestaan talloze variaties op het recept
van de currysaus. In deze versie wordt
geen ananas verwerkt maar wel
stoofappeltjes. Met toevoeging van
kokosroom evolueert de smaak naar
fluweelzacht en romig.
Ben je in een dieetmodus, laat dan de roux
weg als basis voor de saus en vervang die
door mascarpone.
sojasaus
boter
currypoeder mild
knoflook
kippenbouillon
ui
peper & zout
kip
room
kokosroom
gember
appelen
vloeiende bloem
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
Maak de saus: bak gesnipperde ui en
knoflook in boter. Haal het klokhuis uit de
appelen, schil en hak ze in dobbelsteentjes.
Voeg ze op het laatst toe en laat even
meebakken. Maak in een andere pan een
lichte roux en leng aan met kippenbouillon
en kokosroom. Kruid naar smaak met
currypoeder, gember, een scheutje zoete
sojasaus, peper en zout.
Meng beide bereidingen.
Doe de braadkip in een ovenschotel en zet
die ongeveer ½ uur in een voorverwarmde
oven op 200°C. Giet een glaasje water in de
schotel, dek af en laat nog 30 minuten garen
op 185°C.
kruimelpad: