kip en currysaus met appel
ingrediënten - info kip room kokosroom gember appelen vloeiende bloem

kip en currysaus met appel

Je kan dit gerechtje ook klasseren bij de Belgische erfgoedgerechten als je wil. ‘Kip met curry’ komt in het modale gezin in onze streken zeer regelmatig op het weekmenu. Ook wie uit eten gaat bij ‘de Chinees’, kan ervoor kiezen. Er bestaan talloze variaties op het recept van de currysaus. In deze versie wordt geen ananas verwerkt maar wel stoofappeltjes. Met toevoeging van kokosroom evolueert de smaak naar fluweelzacht en romig. Ben je in een dieetmodus, laat dan de roux weg als basis voor de saus en vervang die door mascarpone.
sojasaus boter currypoeder mild knoflook kippenbouillon ui peper & zout
ingrediënten - info kip room kokosroom gember appelen vloeiende bloem
Maak de saus: bak gesnipperde ui en knoflook in boter. Haal het klokhuis uit de appelen, schil en hak ze in dobbelsteentjes. Voeg ze op het laatst toe en laat even meebakken. Maak in een andere pan een lichte roux en leng aan met kippenbouillon en kokosroom. Kruid naar smaak met currypoeder, gember, een scheutje zoete sojasaus, peper en zout. Meng beide bereidingen. Doe de braadkip in een ovenschotel en zet die ongeveer ½ uur in een voorverwarmde oven op 200°C. Giet een glaasje water in de schotel, dek af en laat nog 30 minuten garen op 185°C.
Creatief Koken de              passie kookvurige print

kip en currysaus

met appel

ingrediënten - info kip room kokosroom gember appelen vloeiende bloem
Je kan dit gerechtje ook klasseren bij de Belgische erfgoedgerechten als je wil. ‘Kip met curry’ komt in het modale gezin in onze streken zeer regelmatig op het weekmenu. Ook wie uit eten gaat bij ‘de Chinees’, kan ervoor kiezen. Er bestaan talloze variaties op het recept van de currysaus. In deze versie wordt geen ananas verwerkt maar wel stoofappeltjes. Met toevoeging van kokosroom evolueert de smaak naar fluweelzacht en romig. Ben je in een dieetmodus, laat dan de roux weg als basis voor de saus en vervang die door mascarpone.
Ingrediënten Bereiding
sojasaus boter currypoeder mild knoflook kippenbouillon ui peper & zout
receptfiche receptfiche
Maak de saus: bak gesnipperde ui en knoflook in boter. Haal het klokhuis uit de appelen, schil en hak ze in dobbelsteentjes. Voeg ze op het laatst toe en laat even meebakken. Maak in een andere pan een lichte roux en leng aan met kippenbouillon en kokosroom. Kruid naar smaak met currypoeder, gember, een scheutje zoete sojasaus, peper en zout. Meng beide bereidingen. Doe de braadkip in een ovenschotel en zet die ongeveer ½ uur in een voorverwarmde oven op 200°C. Giet een glaasje water in de schotel, dek af en laat nog 30 minuten garen op 185°C.
de              passie Creatief Koken kookvurige