polpette en mortadella in saffraansaus
Meng kalfsgehakt met geraspte parmezaanse kaas, amandelmeel, losgeklopt ei, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, peper en zout. Maak er eerst balletjes van en druk die een beetje plat. Snijd de mortadella in schijven van ongeveer een centimeter dik. Snijd courgette en ui grof. Plet een paar knoflookteentjes. Begin de polpette te bakken in olijfolie. Voeg de mortadella toe en daarna de groenten. Kruid met peper en zout. Doe de bereiding in een aardewerk ovenschotel. Meng met gesnipperde verse salie. Verwarm mascarpone in een pannetje en meng met saffraan. Kruid met peper en zout. Giet dit over het vlees en de groenten.

polpette en mortadella in saffraansaus

De moeilijkste opdracht in dit recept is het vinden van mortadella die niét in flinterdunne sneetjes aangeboden wordt. Hier is dit wel gelukt, omdat we op vakantie waren in Italië. Toch was het nodig om uit een grote schijf van pakweg 20 cm diameter, met een uitsteekring kleinere rondjes te snijden die ongeveer de grootte hebben van de polpette.
Dek af met geraspte parmezaan en zet de ovenschotel een twintigtal minuutjes in een oven voorverwarmd op 185°C. Zet de grill aan en gratineer de schotel in een tiental minuutjes tot de kaas kleurt. Werk af op de borden met plukjes verse basilicum.
mortadella courgette ui knoflook olijfolie salie mascarpone saffraan basilicum
kalfsgehakt parmezaan amandelmeel eieren uipoeder knoflookpoeder gedroogde oregano peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige print

polpette

en mortadella

in saffraansaus

Meng kalfsgehakt met geraspte parmezaanse kaas, amandelmeel, losgeklopt ei, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, peper en zout. Maak er eerst balletjes van en druk die een beetje plat. Snijd de mortadella in schijven van ongeveer een centimeter dik. Snijd courgette en ui grof. Plet een paar knoflookteentjes. Begin de polpette te bakken in olijfolie. Voeg de mortadella toe en daarna de groenten. Kruid met peper en zout. Doe de bereiding in een aardewerk ovenschotel. Meng met gesnipperde verse salie. Verwarm mascarpone in een pannetje en meng met saffraan. Kruid met peper en zout. Giet dit over het vlees en de groenten.
De moeilijkste opdracht in dit recept is het vinden van mortadella die niét in flinterdunne sneetjes aangeboden wordt. Hier is dit wel gelukt, omdat we op vakantie waren in Italië. Toch was het nodig om uit een grote schijf van pakweg 20 cm diameter, met een uitsteekring kleinere rondjes te snijden die ongeveer de grootte hebben van de polpette.
Dek af met geraspte armezaan en zet de ovenschotel een twintigtal minuutjes in een oven voorverwarmd op 185°C. Zet de grill aan en gratineer de schotel in een tiental minuutjes tot de kaas kleurt. Werk af op de borden met plukjes verse basilicum.
mortadella courgette ui knoflook olijfolie salie mascarpone saffraan basilicum
kalfsgehakt parmezaan amandelmeel eieren uipoeder knoflookpoeder gedroogde oregano peper & zout
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept courgette  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige