polpette en mortadella in saffraansaus
ingrediënten - info kalfsgehakt parmezaan amandelmeel eieren uipoeder knoflookpoeder gedroogde oregano peper & zout
Meng kalfsgehakt met geraspte parmezaanse kaas, amandelmeel, losgeklopt ei, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, peper en zout. Maak er eerst balletjes van en druk die een beetje plat. Snijd de mortadella in schijven van ongeveer een centimeter dik. Snijd courgette en ui grof. Plet een paar knoflookteentjes. Begin de polpette te bakken in olijfolie. Voeg de mortadella toe en daarna de groenten. Kruid met peper en zout. Doe de bereiding in een aardewerk ovenschotel. Meng met gesnipperde verse salie. Verwarm mascarpone in een pannetje en meng met saffraan. Kruid met peper en zout. Giet dit over het vlees en de groenten.

polpette en mortadella in saffraansaus

De moeilijkste opdracht in dit recept is het vinden van mortadella die niét in flinterdunne sneetjes aangeboden wordt. Hier is dit wel gelukt, omdat we op vakantie waren in Italië. Toch was het nodig om uit een grote schijf van pakweg 20 cm diameter, met een uitsteekring kleinere rondjes te snijden die ongeveer de grootte hebben van de polpette.
Dek af met geraspte parmezaan en zet de ovenschotel een twintigtal minuutjes in een oven voorverwarmd op 185°C. Zet de grill aan en gratineer de schotel in een tiental minuutjes tot de kaas kleurt. Werk af op de borden met plukjes verse basilicum.
mortadella courgette ui knoflook olijfolie salie mascarpone saffraan basilicum
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo

polpette

en mortadella

in saffraansaus

ingrediënten - info kalfsgehakt parmezaan amandelmeel eieren uipoeder knoflookpoeder gedroogde oregano peper & zout
Meng kalfsgehakt met geraspte parmezaanse kaas, amandelmeel, losgeklopt ei, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, peper en zout. Maak er eerst balletjes van en druk die een beetje plat. Snijd de mortadella in schijven van ongeveer een centimeter dik. Snijd courgette en ui grof. Plet een paar knoflookteentjes. Begin de polpette te bakken in olijfolie. Voeg de mortadella toe en daarna de groenten. Kruid met peper en zout. Doe de bereiding in een aardewerk ovenschotel. Meng met gesnipperde verse salie. Verwarm mascarpone in een pannetje en meng met saffraan. Kruid met peper en zout. Giet dit over het vlees en de groenten.
De moeilijkste opdracht in dit recept is het vinden van mortadella die niét in flinterdunne sneetjes aangeboden wordt. Hier is dit wel gelukt, omdat we op vakantie waren in Italië. Toch was het nodig om uit een grote schijf van pakweg 20 cm diameter, met een uitsteekring kleinere rondjes te snijden die ongeveer de grootte hebben van de polpette.
Ingrediënten Bereiding
Dek af met geraspte armezaan en zet de ovenschotel een twintigtal minuutjes in een oven voorverwarmd op 185°C. Zet de grill aan en gratineer de schotel in een tiental minuutjes tot de kaas kleurt. Werk af op de borden met plukjes verse basilicum.
mortadella courgette ui knoflook olijfolie salie mascarpone saffraan basilicum
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige