polpette
en mortadella
in saffraansaus
Meng kalfsgehakt met geraspte parmezaanse
kaas, amandelmeel, losgeklopt ei, uienpoeder,
knoflookpoeder, gedroogde oregano, peper en
zout. Maak er eerst balletjes van en druk die
een beetje plat.
Snijd de mortadella in schijven van ongeveer
een centimeter dik. Snijd courgette en ui grof.
Plet een paar knoflookteentjes.
Begin de polpette te bakken in olijfolie. Voeg de
mortadella toe en daarna de groenten. Kruid
met peper en zout. Doe de bereiding in een
aardewerk ovenschotel. Meng met gesnipperde
verse salie.
Verwarm mascarpone in een pannetje en meng
met saffraan. Kruid met peper en zout. Giet dit
over het vlees en de groenten.
De moeilijkste opdracht in dit recept is het
vinden van mortadella die niét in
flinterdunne sneetjes aangeboden wordt.
Hier is dit wel gelukt, omdat we op vakantie
waren in Italië. Toch was het nodig om uit
een grote schijf van pakweg 20 cm diameter,
met een uitsteekring kleinere rondjes te
snijden die ongeveer de grootte hebben van
de polpette.
Dek af met geraspte armezaan en zet de
ovenschotel een twintigtal minuutjes in een
oven voorverwarmd op 185°C. Zet de grill aan
en gratineer de schotel in een tiental minuutjes
tot de kaas kleurt.
Werk af op de borden met plukjes verse
basilicum.
mortadella
courgette
ui
knoflook
olijfolie
salie
mascarpone
saffraan
basilicum
kalfsgehakt
parmezaan
amandelmeel
eieren
uipoeder
knoflookpoeder
gedroogde oregano
peper & zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: