konijn
knoflook
olijfolie
aïoli
Hak het konijn in stukken, kruid met peper en zout. Bak de
stukken bruin in olijfolie in een paëllapan. Voeg op z’n minst
een volledige bol gepelde knoflookteentjes toe.
Overgiet regelmatig met wat water, want het vlees moet sappig
blijven en de knoflookteentjes mogen niet verbranden maar
moeten wel zo goed als volledig wegsmelten.
konijn met knoflook op Spaanse wijze
Wij maakten voor het eerst kennis met dit typische
gerechtje uit het Spaanse binnenland in de jaren ‘80.
Deze familiefotootjes (onderaan deze pagina) werden
genomen in een kleine tarverne in het dorpje Benassal in
de provincie Castellon.
Zet het vuur op de laagste stand eens het vlees gaar is en laat
uitdampen tot alle vocht weg is.
Geef er aïoli-mayonaise bij en gefrituurde krielaardappeltjes of
geroosterd stokbrood. Serveer met kropsla.
mayonaise
peper & zout
krielaardappelen
stokbrood
kropsla