konijn
met knoflook
op Spaanse wijze
Hak het konijn in stukken, kruid met peper en
zout. Bak de stukken bruin in olijfolie in een
paëllapan. Voeg op z’n minst een volledige bol
gepelde knoflookteentjes toe.
Overgiet regelmatig met wat water, want het
vlees moet sappig blijven en de
knoflookteentjes mogen niet verbranden maar
moeten wel zo goed als volledig wegsmelten.
Wij maakten voor het eerst kennis met dit
typische gerechtje uit het Spaanse
binnenland in de jaren ‘80.
Deze familiefotootjes (onderaan deze
pagina) werden genomen in een kleine
tarverne in het dorpje Benassal in de
provincie Castellon.
konijn
knoflook
olijfolie
aïoli
Zet het vuur op de laagste stand eens het
vlees gaar is en laat uitdampen tot alle vocht
weg is.
Geef er aïoli-mayonaise bij en gefrituurde
krielaardappeltjes of geroosterd stokbrood.
Serveer met kropsla.
mayonaise
peper & zout
krielaardappelen
stokbrood
kropsla