konijn met knoflook op Spaanse wijze
konijn knoflook olijfolie aïoli
Hak het konijn in stukken, kruid met peper en zout. Bak de stukken bruin in olijfolie in een paëllapan. Voeg op z’n minst een volledige bol gepelde knoflookteentjes toe. Overgiet regelmatig met wat water, want het vlees moet sappig blijven en de knoflookteentjes mogen niet verbranden maar moeten wel zo goed als volledig wegsmelten.

konijn met knoflook op Spaanse wijze

Wij maakten voor het eerst kennis met dit typische gerechtje uit het Spaanse binnenland in de jaren ‘80. Deze familiefotootjes (onderaan deze pagina) werden genomen in een kleine tarverne in het dorpje Benassal in de provincie Castellon.
Zet het vuur op de laagste stand eens het vlees gaar is en laat uitdampen tot alle vocht weg is. Geef er aïoli-mayonaise bij en gefrituurde krielaardappeltjes of geroosterd stokbrood. Serveer met kropsla.
mayonaise peper & zout krielaardappelen stokbrood kropsla
Creatief Koken de              passie kookvurige print

konijn

met knoflook

op Spaanse wijze

Hak het konijn in stukken, kruid met peper en zout. Bak de stukken bruin in olijfolie in een paëllapan. Voeg op z’n minst een volledige bol gepelde knoflookteentjes toe. Overgiet regelmatig met wat water, want het vlees moet sappig blijven en de knoflookteentjes mogen niet verbranden maar moeten wel zo goed als volledig wegsmelten.
Wij maakten voor het eerst kennis met dit typische gerechtje uit het Spaanse binnenland in de jaren ‘80. Deze familiefotootjes (onderaan deze pagina) werden genomen in een kleine tarverne in het dorpje Benassal in de provincie Castellon.
konijn knoflook olijfolie aïoli
Ingrediënten Bereiding
Zet het vuur op de laagste stand eens het vlees gaar is en laat uitdampen tot alle vocht weg is. Geef er aïoli-mayonaise bij en gefrituurde krielaardappeltjes of geroosterd stokbrood. Serveer met kropsla.
mayonaise peper & zout krielaardappelen stokbrood kropsla
receptfiche receptfiche de              passie Creatief Koken kookvurige