konijn met knoflook op Spaanse wijze
Hak het konijn in stukken, kruid met peper en zout. Bak de stukken bruin in olijfolie in een paëllapan. Voeg op z’n minst een volledige bol gepelde knoflookteentjes toe. Overgiet regelmatig met wat water, want het vlees moet sappig blijven en de knoflookteentjes mogen niet verbranden maar moeten wel zo goed als volledig wegsmelten.

konijn met knoflook op Spaanse wijze

Wij maakten voor het eerst kennis met dit typische gerechtje uit het Spaanse binnenland in de jaren ‘80. Deze familiefotootjes (onderaan deze pagina) werden genomen in een kleine tarverne in het dorpje Benassal in de provincie Castellon.
Zet het vuur op de laagste stand eens het vlees gaar is en laat uitdampen tot alle vocht weg is. Geef er aïoli-mayonaise bij en gefrituurde krielaardappeltjes of geroosterd stokbrood. Serveer met kropsla.
mayonaise peper & zout krielaardappelen stokbrood kropsla
konijn knoflook olijfolie aïoli
Creatief Koken de              passie kookvurige print

konijn

met knoflook

op Spaanse wijze

Hak het konijn in stukken, kruid met peper en zout. Bak de stukken bruin in olijfolie in een paëllapan. Voeg op z’n minst een volledige bol gepelde knoflookteentjes toe. Overgiet regelmatig met wat water, want het vlees moet sappig blijven en de knoflookteentjes mogen niet verbranden maar moeten wel zo goed als volledig wegsmelten.
Wij maakten voor het eerst kennis met dit typische gerechtje uit het Spaanse binnenland in de jaren ‘80. Deze familiefotootjes (onderaan deze pagina) werden genomen in een kleine tarverne in het dorpje Benassal in de provincie Castellon.
Zet het vuur op de laagste stand eens het vlees gaar is en laat uitdampen tot alle vocht weg is. Geef er aïoli-mayonaise bij en gefrituurde krielaardappeltjes of geroosterd stokbrood. Serveer met kropsla.
mayonaise peper & zout krielaardappelen stokbrood kropsla
konijn knoflook olijfolie aïoli
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 konijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige