polpette met parmezaansaus
ingrediënten - info rundergehakt ei parmezaan brood melk knoflookpasta peterselie
Meng in een kom zuiver rundergehakt met een ei, een hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas, sneetjes brood geweekt in melk, knoflookpasta, fijngehakte peterselie, nootmuskaat, zout en peper. Kneed alles goed en maak kleine gehaktballetjes. Bestuif met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met hete olijfolie. Leg ze in een ovenschotel en laat ze 20 minuten braden op 185°C. Zet afgedekt weg. Warm room op en doe er een gelijke hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas bij. Roer, zonder te koken, tot een homogene saus.
Polpette oftewel Italiaanse gehaktballetjes, worden meestal in tomatensaus opgediend. Deze versie met parmezaansaus lijkt mij echter veel ‘Italiaanser’ van aard en het is nog zeer lekker ook. Dien op met gegrilde groenten.

polpette met parmezaansaus

polpette con crema al parmigiano

Snijd de paprika’s en courgettes in schijfjes en bak ze in de grillpan. Meng met uitgelekte kerstomaatjes in olie, gehakte peterselie en geperst knoflook. Op het bord: een drietal polpette oversaust met parmezaan- roomsaus en begeleid van de gegrilde groenten.
nootmuskaat peper en zout vloeiende bloem olijfolie room paprika’s courgette kerstomaatjes knoflook
Creatief Koken de              passie kookvurige print

polpette met

parmezaansaus

polpette

con crema

al parmigiano

ingrediënten - info rundergehakt ei Parmezaan brood melk knoflookpasta peterselie
Meng in een kom zuiver rundergehakt met een ei, een hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas, sneetjes brood geweekt in melk, knoflookpasta, fijngehakte peterselie, nootmuskaat, zout en peper. Kneed alles goed en maak kleine gehaktballetjes. Bestuif met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met hete olijfolie. Leg ze in een ovenschotel en laat ze 20 minuten braden op 185°C. Zet afgedekt weg. Warm room op en doe er een gelijke hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas bij. Roer, zonder te koken, tot een homogene saus.
Polpette oftewel Italiaanse gehaktballetjes, worden meestal in tomatensaus opgediend. Deze versie met parmezaansaus lijkt mij echter veel ‘Italiaanser’ van aard en het is nog zeer lekker ook. Dien op met gegrilde groenten.
Ingrediënten Bereiding
Snijd de paprika’s en courgettes in schijfjes en bak ze in de grillpan. Meng met uitgelekte kerstomaatjes in olie, gehakte peterselie en geperst knoflook. Op het bord: een drietal polpette oversaust met parmezaan-roomsaus en begeleid van de gegrilde groenten.
nootmuskaat peper en zout vloeiende bloem olijfolie room paprika’s courgette kerstomaatjes knoflook
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige