ingrediënten - info
rundergehakt
ei
parmezaan
brood
melk
knoflookpasta
peterselie
Meng in een kom zuiver rundergehakt met een ei, een
hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas, sneetjes brood
geweekt in melk, knoflookpasta, fijngehakte peterselie,
nootmuskaat, zout en peper.
Kneed alles goed en maak kleine gehaktballetjes. Bestuif met
bloem en bak ze rondom bruin in een pan met hete olijfolie.
Leg ze in een ovenschotel en laat ze 20 minuten braden op
185°C. Zet afgedekt weg.
Warm room op en doe er een gelijke hoeveelheid geraspte
parmezaanse kaas bij. Roer, zonder te koken, tot een
homogene saus.
Polpette oftewel Italiaanse gehaktballetjes, worden
meestal in tomatensaus opgediend.
Deze versie met parmezaansaus lijkt mij echter veel
‘Italiaanser’ van aard en het is nog zeer lekker ook.
Dien op met gegrilde groenten.
polpette met parmezaansaus
polpette con crema al parmigiano
Snijd de paprika’s en courgettes in schijfjes en bak ze in de
grillpan. Meng met uitgelekte kerstomaatjes in olie, gehakte
peterselie en geperst knoflook.
Op het bord: een drietal polpette oversaust met parmezaan-
roomsaus en begeleid van de gegrilde groenten.
nootmuskaat
peper en zout
vloeiende bloem
olijfolie
room
paprika’s
courgette
kerstomaatjes
knoflook
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.