pizza calzone
Rol het pizzadeeg uit, leg een laag tomatenblokjes met daarop de gesneden champignons, puntpaprika in ringetjes gesneden, een paar ringetjes gefruite ui, geplette teentjes knoflook en reepjes gekookte ham. Kruid met oregano, salie, gedroogde basilicum, peper en zout. Snijd de buffel-mozzarella in schijven en leg die op de vulling. Maak een kuiltje in het midden van de vulling en breek er een ei in. Vouw de pizza dicht en druk de rand goed aan. Bestrijk met eigeel. Zet in een voorverwarmde oven van 250°C gedurende 12 à 15 minuten.

pizza calzone

De pizza calzone, vrij vertaald de broek-pizza is van oorsprong uit de regio van Napels. Ik moet geen tekeningetje maken bij de benaming, misschien wel bij de verborgen inhoud. Vraag steeds wat erin zit, want blind bestellen kan soms voor verrassingen zorgen. Dat is uiteraard géén probleem als je ‘m zelf maakt. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de combinatie van gekookte ham met tomaten en champignons. Maar een beetje hobbykok kan er zijn of haar persoonlijke draai aan geven.
Met deze handige gadget plooi je een gevulde calzone dicht zonder problemen. De rand wordt stevig dichtgeknepen.
gekookte beenham oregano salie gedroogde basilicum peper en zout buffelmozzarella eieren olijfolie
tomatenblokjes uit blik champignons puntpaprika’s ui knoflook pizzadeeg
Creatief Koken de              passie kookvurige print

pizza calzone

Rol het pizzadeeg uit, leg een laag tomatenblokjes met daarop de gesneden champignons, puntpaprika in ringetjes gesneden, een paar ringetjes gefruite ui, geplette teentjes knoflook en reepjes gekookte ham. Kruid met oregano, salie, gedroogde basilicum, peper en zout. Snijd de buffel- mozzarella in schijven en leg die op de vulling. Maak een kuiltje in het midden van de vulling en breek er een ei in. Vouw de pizza dicht en druk de rand goed aan. Bestrijk met eigeel. Zet in een voorverwarmde oven van 250°C gedurende 12 à 15 minuten.
De pizza calzone, vrij vertaald de broek- pizza is van oorsprong uit de regio van Napels. Ik moet geen tekeningetje maken bij de benaming, misschien wel bij de verborgen inhoud. Vraag steeds wat erin zit, want blind bestellen kan soms voor verrassingen zorgen. Dat is uiteraard géén probleem als je ‘m zelf maakt. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de combinatie van gekookte ham met tomaten en champignons. Maar een beetje hobbykok kan er zijn of haar persoonlijke draai aan geven.
Met deze handige gadget plooi je een gevulde calzone dicht zonder problemen. De rand wordt stevig dichtgeknepen.
gekookte beenham oregano salie gedroogde basilicum peper en zout buffelmozzarella eieren olijfolie
tomatenblokjes uit blik champignons puntpaprika’s ui knoflook pizzadeeg
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige