pizza calzone
ingrediënten - info tomatenblokjes uit blik champignons puntpaprika’s ui knoflook pizzadeeg
Rol het pizzadeeg uit, leg een laag tomatenblokjes met daarop de gesneden champignons, puntpaprika in ringetjes gesneden, een paar ringetjes gefruite ui, geplette teentjes knoflook en reepjes gekookte ham. Kruid met oregano, salie, gedroogde basilicum, peper en zout. Snijd de buffel-mozzarella in schijven en leg die op de vulling. Maak een kuiltje in het midden van de vulling en breek er een ei in. Vouw de pizza dicht en druk de rand goed aan. Bestrijk met eigeel. Zet in een voorverwarmde oven van 250°C gedurende 12 à 15 minuten.

pizza calzone

De pizza calzone, vrij vertaald de broek-pizza is van oorsprong uit de regio van Napels. Ik moet geen tekeningetje maken bij de benaming, misschien wel bij de verborgen inhoud. Vraag steeds wat erin zit, want blind bestellen kan soms voor verrassingen zorgen. Dat is uiteraard géén probleem als je ‘m zelf maakt. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de combinatie van gekookte ham met tomaten en champignons. Maar een beetje hobbykok kan er zijn of haar persoonlijke draai aan geven.
Met deze handige gadget plooi je een gevulde calzone dicht zonder problemen. De rand wordt stevig dichtgeknepen.
de              passie Creatief Koken kookvurige
gekookte beenham oregano salie gedroogde basilicum peper en zout buffelmozzarella eieren olijfolie
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

pizza calzone

Rol het pizzadeeg uit, leg een laag tomatenblokjes met daarop de gesneden champignons, puntpaprika in ringetjes gesneden, een paar ringetjes gefruite ui, geplette teentjes knoflook en reepjes gekookte ham. Kruid met oregano, salie, gedroogde basilicum, peper en zout. Snijd de buffel- mozzarella in schijven en leg die op de vulling. Maak een kuiltje in het midden van de vulling en breek er een ei in. Vouw de pizza dicht en druk de rand goed aan. Bestrijk met eigeel. Zet in een voorverwarmde oven van 250°C gedurende 12 à 15 minuten.
De pizza calzone, vrij vertaald de broek- pizza is van oorsprong uit de regio van Napels. Ik moet geen tekeningetje maken bij de benaming, misschien wel bij de verborgen inhoud. Vraag steeds wat erin zit, want blind bestellen kan soms voor verrassingen zorgen. Dat is uiteraard géén probleem als je ‘m zelf maakt. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de combinatie van gekookte ham met tomaten en champignons. Maar een beetje hobbykok kan er zijn of haar persoonlijke draai aan geven.
Met deze handige gadget plooi je een gevulde calzone dicht zonder problemen. De rand wordt stevig dichtgeknepen.
Ingrediënten Bereiding
gekookte beenham oregano salie gedroogde basilicum peper en zout buffelmozzarella eieren olijfolie
ingrediënten - info tomatenblokjes uit blik champignons puntpaprika’s ui knoflook pizzadeeg
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid