pizza calzone
Rol het pizzadeeg uit, leg een laag
tomatenblokjes met daarop de gesneden
champignons, puntpaprika in ringetjes
gesneden, een paar ringetjes gefruite ui,
geplette teentjes knoflook en reepjes
gekookte ham.
Kruid met oregano, salie, gedroogde
basilicum, peper en zout. Snijd de buffel-
mozzarella in schijven en leg die op de
vulling.
Maak een kuiltje in het midden van de vulling
en breek er een ei in. Vouw de pizza dicht en
druk de rand goed aan. Bestrijk met eigeel.
Zet in een voorverwarmde oven van 250°C
gedurende 12 à 15 minuten.
De pizza calzone, vrij vertaald de broek-
pizza is van oorsprong uit de regio van
Napels.
Ik moet geen tekeningetje maken bij de
benaming, misschien wel bij de verborgen
inhoud.
Vraag steeds wat erin zit, want blind
bestellen kan soms voor verrassingen
zorgen.
Dat is uiteraard géén probleem als je ‘m zelf
maakt. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar
de combinatie van gekookte ham met
tomaten en champignons.
Maar een beetje hobbykok kan er zijn of
haar persoonlijke draai aan geven.
Met deze handige gadget plooi je een gevulde
calzone dicht zonder problemen. De rand wordt
stevig dichtgeknepen.
gekookte beenham
oregano
salie
gedroogde basilicum
peper en zout
buffelmozzarella
eieren
olijfolie
tomatenblokjes uit
blik
champignons
puntpaprika’s
ui
knoflook
pizzadeeg
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: