broodje kebab met
warme knoflooksaus
De döner kebab. Draai het kippenvlees door de
vleesmolen en zorg ervoor dat het zeer fijn
gemalen is. Kruid met knoflookpasta,
uienpoeder, komijnpoeder, gedroogde
koriander, zacht paprikapoeder, peper en zout.
Kneed alles goed door en geef het de vorm van
een gehaktbroodje. Leg dat in een ovenschotel.
Bestuif met olijfoliespray en bak het af in een
half uurtje in een voorverwarmde oven op
185°C. Controleer of het tot in de kern goed
doorbakken is.
Laat het broodje afkoelen, zet het dan een paar
uur in de koelkast en dan nog een half uurtje in
de vriezer. Snijd er vervolgens flinterdunne
plakjes van met een scherp mes of met de
broodsnijmachine.
Bak de döner kebab in een pan met een
scheutje olijfolie tot de plakjes rondom krokant
zijn.
Warme knoflooksaus. Maak een roux van
evenveel boter als vloeiende bloem. Voeg hete
kippenbouillon toe, dan scheutjes room en
blijf roeren tot je een dikke saus hebt. Voeg nu
naar smaak knoflookpasta toe en kruid met
uienpoeder, peper en zout.
Gekarameliseerde uien. Snijd een paar uien
in ringetjes en bak die in een pan met olijfolie
tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
De opbouw. Verwarm de hamburgerbroodjes
een paar minuten in een hete oven. Snijd ze
dan doormidden en smeer de onderste helft in
met een mengsel van mosterd en honing. Leg
daarop een laagje ijsbergsla.
Werk verder af, naar boven toe, met een dikke
laag döner kebab, een paar eetlepels warme
knoflooksaus, een flinke schep
gekarameliseerde ui en sluit af met het
bovenste deel van het broodje. Prik vast met
een barbecuespiesje om de stabiliteit te
verzekeren.
Dien op met een klassiek slaatje van tomaat en
komkommer. Geef er frietjes bij.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
hamburgerbroodjes
kippendijfilet
knoflookpasta
uienpoeder
komijnpoeder
zacht paprikapoeder
koriander gedroogd
olijfolie
vloeiende bloem