De döner kebab. Draai het kippenvlees door de vleesmolen
en zorg ervoor dat het zeer fijn gemalen is. Kruid met
knoflookpasta, uienpoeder, komijnpoeder, gedroogde
koriander, zacht paprikapoeder, peper en zout.
Kneed alles goed door en geef het de vorm van een
gehaktbroodje. Leg dat in een ovenschotel. Bestuif met
olijfoliespray en bak het af in een half uurtje in een
voorverwarmde oven op 185°C. Controleer of het tot in de
kern goed doorbakken is.
Laat het broodje afkoelen, zet het dan een paar uur in de
koelkast en dan nog een half uurtje in de vriezer. Snijd er
vervolgens flinterdunne plakjes van met een scherp mes of
met de broodsnijmachine.
Bak de döner kebab in een pan met een scheutje olijfolie tot
de plakjes rondom krokant zijn.
broodje kebab met warme knoflooksaus
ingrediënten - info
hamburgerbroodjes
kippendijfilet
knoflookpasta
uienpoeder
komijnpoeder
zacht paprikapoeder
koriander gedroogd
olijfolie
vloeiende bloem
Warme knoflooksaus. Maak een roux van evenveel boter als
vloeiende bloem. Voeg hete kippenbouillon toe, dan
scheutjes room en blijf roeren tot je een dikke saus hebt. Voeg
nu naar smaak knoflookpasta toe en kruid met uienpoeder,
peper en zout.
Gekarameliseerde uien. Snijd een paar uien in ringetjes en
bak die in een pan met olijfolie tot ze mooi gekarameliseerd
zijn.
De opbouw. Verwarm de hamburgerbroodjes een paar
minuten in een hete oven. Snijd ze dan doormidden en smeer
de onderste helft in met een mengsel van mosterd en honing.
Leg daarop een laagje ijsbergsla.
Werk verder af, naar boven toe, met een dikke laag döner
kebab, een paar eetlepels warme knoflooksaus, een flinke
schep gekarameliseerde ui en sluit af met het bovenste deel
van het broodje. Prik vast met een barbecuespiesje om de
stabiliteit te verzekeren.
Dien op met een klassiek slaatje van tomaat en komkommer.
Geef er frietjes bij.
meer recepten met pluimvee: