ingrediënten - info
courgette
peper &zout
rode ui
worteltjes
tomatenpassata
De voorbereiding: snijd courgette in schijfjes en grill ze tot ze
gaar zijn. Kruid met peper en zout. Snijd rode ui in schijven en
grill ze eveneens aan beide kanten, maar heel voorzichtig
zodat ze niet uiteenvallen.
Stoom geschilde worteltjes gaar. Doe ze samen met een paar
eetlepels tomatenpassata in de blender en mix tot moes. Kruid
met peper en zout. Ontvel verse tomaten, haal de inhoud eruit
en snijd het vruchtvlees in grote stukken.
Maak een bechamel met boter, vloeiende bloem en
aangelengd met groentebouillon. meng met geraspte feta.
courgette gratin met feta
Deze gratin is geschikt als een warm voorgerechtje en dat
niet uitsluitend voor het menu van een Griekse thema-
avond.
Maar het past er uiteraard wel in. Meer nog, het werd zelfs
uitgewerkt met de bedoeling om het te gebruiken als
warm bijgerecht bij een Grieks tuinfeest buffet.
De opbouw: vul ovenvaste potjes met een bodem wortel-
tomatenpassata. Vul de potjes met laagjes tomaat, ui,
courgette en bechamel. Sluit af met een laagje bechamel en
daarop geraspte gruyère gemengd met geraspte feta.
Zet de potjes een 25-tal minuutjes in een oven op 185°C. Laat
indien nodig nog even kleuren onder de ovengrill.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Verwante recepten
meer vegetarische gerechten: