courgette peper &zout rode ui worteltjes tomatenpassata
De voorbereiding: snijd courgette in schijfjes en grill ze tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. Snijd rode ui in schijven en grill ze eveneens aan beide kanten, maar heel voorzichtig zodat ze niet uiteenvallen. Stoom geschilde worteltjes gaar. Doe ze samen met een paar eetlepels tomatenpassata in de blender en mix tot moes. Kruid met peper en zout. Ontvel verse tomaten, haal de inhoud eruit en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Maak een bechamel met boter, vloeiende bloem en aangelengd met groentebouillon. meng met geraspte feta.

courgette gratin met feta

Deze gratin is geschikt als een warm voorgerechtje en dat niet uitsluitend voor het menu van een Griekse thema- avond. Maar het past er uiteraard wel in. Meer nog, het werd zelfs uitgewerkt met de bedoeling om het te gebruiken als warm bijgerecht bij een Grieks tuinfeest buffet.
De opbouw: vul ovenvaste potjes met een bodem wortel- tomatenpassata. Vul de potjes met laagjes tomaat, ui, courgette en bechamel. Sluit af met een laagje bechamel en daarop geraspte gruyère gemengd met geraspte feta. Zet de potjes een 25-tal minuutjes in een oven op 185°C. Laat indien nodig nog even kleuren onder de ovengrill.
verse tomaten boter vloeiende bloem groentebouillon feta gruyère

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

courgette gratin

met feta

courgette peper &zout rode ui worteltjes tomatenpassata
De voorbereiding: snijd courgette in schijfjes en grill ze tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. Snijd rode ui in schijven en grill ze eveneens aan beide kanten, maar heel voorzichtig zodat ze niet uiteenvallen. Stoom geschilde worteltjes gaar. Doe ze samen met een paar eetlepels tomatenpassata in de blender en mix tot moes. Kruid met peper en zout. Ontvel verse tomaten, haal de inhoud eruit en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Maak een bechamel met boter, vloeiende bloem en aangelengd met groentebouillon. meng met geraspte feta.
Deze gratin is geschikt als een warm voorgerechtje en dat niet uitsluitend voor het menu van een Griekse thema-avond. Maar het past er uiteraard wel in. Meer nog, het werd zelfs uitgewerkt met de bedoeling om het te gebruiken als warm bijgerecht bij een Grieks tuinfeest buffet.

wereldkeuken

De opbouw: vul ovenvaste potjes met een bodem wortel-tomatenpassata. Vul de potjes met laagjes tomaat, ui, courgette en bechamel. Sluit af met een laagje bechamel en daarop geraspte gruyère gemengd met geraspte feta. Zet de potjes een 25-tal minuutjes in een oven op 185°C. Laat indien nodig nog even kleuren onder de ovengrill.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
verse tomaten boter vloeiende bloem groentebouillon feta gruyère
privacy beleid