gegrilde haloumi salade knoflookbrood
ingrediënten - info gedroogde tomaten haloumikaas gemengde sla
Snijd de kaas op schijven en bak ze in de olie in een grillpan tot goudbruin. Laat de gedroogde kerstomaten op olie uitlekken. Bedek de bodem van een plat bord met gewassen gemengde sla. Mix citroensap, olie en gesnipperde oregano tot een dressing en sprenkel over de salade. Leg de gegrilde kaas op de sla en werk af met kerstomaatjes en geroosterde toast ingewreven met knoflook. Je kan indien gewenst het bord verder afwerken met schijfjes komkommer, zwarte olijven en gehakte peterselie. Ook wat tzatziki past er goed bij.

gegrilde haloumi met salade en knoflookbrood

Haloumi is van oorsprong een harde kaas uit Cyprus. Maar hij wordt in Griekenland en het Midden-Oosten gewaardeerd in de keuken. Deze harde witte kaas is gemaakt van een mengeling van schapen-, geiten- en koeienmelk. Door de specifieke eiwitstructuur is haloumi uitermate geschkt om te grillen. Dat is ook ongeveer de enige manier waarop ik deze kaas gebruik, hoewel hij ook perfect zonder bakken in slaatjes kan gebruikt worden. Geef je gasten kleine porties want dit is een verschrikkelijk zout kaasje.
olijfolie knoflook citroensap toastbrood verse oregano
Creatief Koken de              passie kookvurige

gegrilde haloumi

met salade

en knoflookbrood

ingrediënten - info gedroogde tomaten haloumikaas gemengde sla
Snijd de kaas op schijven en bak ze in de olie in een grillpan tot goudbruin. Laat de gedroogde kerstomaten op olie uitlekken. Bedek de bodem van een plat bord met gewassen gemengde sla. Mix citroensap, olie en gesnipperde oregano tot een dressing en sprenkel over de salade. Leg de gegrilde kaas op de sla en werk af met kerstomaatjes en geroosterde toast ingewreven met knoflook. Je kan indien gewenst het bord verder afwerken met schijfjes komkommer, zwarte olijven en gehakte peterselie. Ook wat tzatziki past er goed bij.
Haloumi is van oorsprong een harde kaas uit Cyprus. Maar hij wordt in Griekenland en het Midden-Oosten gewaardeerd in de keuken. Deze harde witte kaas is gemaakt van een mengeling van schapen-, geiten- en koeienmelk. Door de specifieke eiwitstructuur is haloumi uitermate geschkt om te grillen. Dat is ook ongeveer de enige manier waarop ik deze kaas gebruik, hoewel hij ook perfect zonder bakken in slaatjes kan gebruikt worden. Geef je gasten kleine porties want dit is een verschrikkelijk zout kaasje.
Bereiding Ingrediënten
olijfolie knoflook citroensap toastbrood verse oregano
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige