gedroogde tomaten haloumikaas gemengde sla olijfolie
Snijd de kaas op schijven en bak ze in de olie in een grillpan tot goudbruin. Laat de gedroogde kerstomaten op olie uitlekken. Bedek de bodem van een plat bord met gewassen gemengde sla. Mix citroensap, olie en gesnipperde oregano tot een dressing en sprenkel over de salade. Leg de gegrilde kaas op de sla en werk af met kerstomaatjes en geroosterde toast ingewreven met knoflook. Je kan indien gewenst het bord verder afwerken met schijfjes komkommer, zwarte olijven en gehakte peterselie. Ook wat tsatsiki past er goed bij.

gegrilde haloumi met salade en knoflookbrood

Haloumi is van oorsprong een harde kaas uit Cyprus. Maar hij wordt in Griekenland en het Midden-Oosten gewaardeerd in de keuken. Deze harde witte kaas is gemaakt van een mengeling van schapen-, geiten- en koeienmelk. Door de specifieke eiwitstructuur is haloumi uitermate geschkt om te grillen. Dat is ook ongeveer de enige manier waarop ik deze kaas gebruik, hoewel hij ook perfect zonder bakken in slaatjes kan gebruikt worden. Geef je gasten kleine porties want dit is een verschrikkelijk zout kaasje.
knoflook citroensap toastbrood verse oregano

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

gegrilde haloumi

met salade

en knoflookbrood

gedroogde tomaten haloumikaas gemengde sla olijfolie
Snijd de kaas op schijven en bak ze in de olie in een grillpan tot goudbruin. Laat de gedroogde kerstomaten op olie uitlekken. Bedek de bodem van een plat bord met gewassen gemengde sla. Mix citroensap, olie en gesnipperde oregano tot een dressing en sprenkel over de salade. Leg de gegrilde kaas op de sla en werk af met kerstomaatjes en geroosterde toast ingewreven met knoflook. Je kan indien gewenst het bord verder afwerken met schijfjes komkommer, zwarte olijven en gehakte peterselie. Ook wat tsatsiki past er goed bij.
Haloumi is van oorsprong een harde kaas uit Cyprus. Maar hij wordt in Griekenland en het Midden-Oosten gewaardeerd in de keuken. Deze harde witte kaas is gemaakt van een mengeling van schapen-, geiten- en koeienmelk. Door de specifieke eiwitstructuur is haloumi uitermate geschkt om te grillen. Dat is ook ongeveer de enige manier waarop ik deze kaas gebruik, hoewel hij ook perfect zonder bakken in slaatjes kan gebruikt worden. Geef je gasten kleine porties want dit is een verschrikkelijk zout kaasje.

wereldkeuken

Bereiding Ingrediƫnten de              passie Creatief Koken kookvurige
knoflook citroensap toastbrood verse oregano
privacy beleid