aubergines peper & zout passata rode balsamico verse basilicum sjalot knoflook
Snijd de aubergines in schijven, kruid met peper en zout en grill ze tot ze gaar zijn. Maak een sausje met passata, rode balsamico en gesnipperde basilicum.

gegrilde aubergine met moussaka

Dit gerechtje lijkt de stempel te dragen van een klassieke moussaka. Dat is ook zo, want de gebruikte ingrediënten zijn nagenoeg identiek. Deze variant is bedoeld als onderdeel van een mezze, als voorgerechtje met wat sla, of ook, als warm bijgerecht in de formule van een Grieks tuinfeest buffet.
Maak moussaka: stoof gesnipperde sjalot met geplet knoflook in wat olijfolie. Laat wat verse oregano en gehakte peterselie mee stoven. Bak het lamsgehakt tot losse korrels. Giet het af, want het vlees moet droog zijn. Voeg tomatenpuree toe en kruid met komijn, een snuifje kaneel, peper en zout. Roer alles goed om en laat een kwartiertje sudderen en uitdampen. Besproei een ovenschotel met olijfolie en vul de bodem met aubergineschijfjes. Leg op elk schijfje een eetlepel tomatensaus en daarop een paar eetlepels moussaka. Sluit af met aubergineschijfjes en strooi daarop geraspte feta. Zet de ovenschotel in de oven op warmhoudstand tot gebruik.
olijfolie verse oregano peterselie lamsgehakt tomatenpuree komijn kaneel feta

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

gegrilde aubergine

met moussaka

aubergines peper & zout passata rode balsamico verse basilicum sjalot knoflook
Snijd de aubergines in schijven, kruid met peper en zout en grill ze tot ze gaar zijn. Maak een sausje met passata, rode balsamico en gesnipperde basilicum.
Dit gerechtje lijkt de stempel te dragen van een klassieke moussaka. Dat is ook zo, want de gebruikte ingrediënten zijn nagenoeg identiek. Deze variant is bedoeld als onderdeel van een mezze, als voorgerechtje met wat sla, of ook, als warm bijgerecht in de formule van een Grieks tuinfeest buffet.
Maak moussaka: stoof gesnipperde sjalot met geplet knoflook in wat olijfolie. Laat wat verse oregano en gehakte peterselie mee stoven. Bak het lamsgehakt tot losse korrels. Giet het af, want het vlees moet droog zijn. Voeg tomatenpuree toe en kruid met komijn, een snuifje kaneel, peper en zout. Roer alles goed om en laat een kwartiertje sudderen en uitdampen. Besproei een ovenschotel met olijfolie en vul de bodem met aubergineschijfjes. Leg op elk schijfje een eetlepel tomatensaus en daarop een paar eetlepels moussaka. Sluit af met aubergineschijfjes en strooi daarop geraspte feta. Zet de ovenschotel in de oven op warmhoudstand tot gebruik.

wereldkeuken

Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
olijfolie verse oregano peterselie lamsgehakt tomatenpuree komijn kaneel feta
privacy beleid