gegrilde aubergine
met moussaka
Snijd de aubergines in schijven, kruid met
peper en zout en grill ze tot ze gaar zijn.
Maak een sausje met passata, rode balsamico
en gesnipperde basilicum.
Dit gerechtje lijkt de stempel te dragen van
een klassieke moussaka. Dat is ook zo,
want de gebruikte ingrediënten zijn
nagenoeg identiek. Deze variant is bedoeld
als onderdeel van een mezze, als
voorgerechtje met wat sla, of ook, als warm
bijgerecht in de formule van een Grieks
tuinfeest buffet.
Maak moussaka: stoof gesnipperde sjalot met
geplet knoflook in wat olijfolie. Laat wat verse
oregano en gehakte peterselie mee stoven.
Bak het lamsgehakt tot losse korrels. Giet het
af, want het vlees moet droog zijn. Voeg
tomatenpuree toe en kruid met komijn, een
snuifje kaneel, peper en zout. Roer alles goed
om en laat een kwartiertje sudderen en
uitdampen.
Besproei een ovenschotel met olijfolie en vul
de bodem met aubergineschijfjes. Leg op elk
schijfje een eetlepel tomatensaus en daarop
een paar eetlepels moussaka. Sluit af met
aubergineschijfjes en strooi daarop geraspte
feta.
Zet de ovenschotel in de oven op
warmhoudstand tot gebruik.
olijfolie
verse oregano
peterselie
lamsgehakt
tomatenpuree
komijn
kaneel
feta
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
bijpassende gerechten:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
aubergines
peper & zout
passata
rode balsamico
verse basilicum
sjalot
knoflook