Turkse pizza - lahmacun
Maak de vulling. Bak het lamsgehakt (of rundergehakt) rul in olijfolie met een gehakt sjalotje en een paar teentjes geperst knoflook. Kruid met koriander, kaneel, komijn, cayennepeper, peper en zout. Voeg geweekte rozijntjes, geroosterde pijnboompitjes en een paar eetlepels tomatenpuree toe. Borstel de pizzabodem in met olijfolie en leg er een 2 centimeter dikke laag vulling op. Rasp feta op de vulling. Plooi nu de randen over de vulling, zodat je het effect krijgt van een open pizza calzone. Bak de pizza 12 minuten in een oven op 210°C.

Turkse pizza - lahmacun

Hoewel ‘lahmacun’ in het Arabisch ‘vlees op deeg’ betekent is het vooral bekend als Turkse pizza. Voor het overige klopt de omschrijving. Kenmerkend is dat er runder- of lamsgehakt op een pizzabodem gebakken wordt. Meestal wordt die dichtgeplooid, maar soms ook als open pizza opgediend. Dit gerecht heeft als thuisbasis een zéér ruim territorium, van Azerbeidzjan tot Israël en alles daartusen en daarrond. Specifiek ‘Turks’ is het dus niet écht.
rozijntjes kaneel komijn cayenne tomatenpuree pijnboompitjes feta
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
olijfolie lamsgehakt of zuiver rundsgehakt knoflook koriander pizzadeeg

Turkse pizza

Lahmacun

Turkse pizza - lahmacun 2
Maak de vulling. Bak het lamsgehakt (of rundergehakt) rul in olijfolie met een gehakt sjalotje en een paar teentjes geperst knoflook. Kruid met koriander, kaneel, komijn, cayennepeper, peper en zout. Voeg geweekte rozijntjes, geroosterde pijnboompitjes en een paar eetlepels tomatenpuree toe. Borstel de pizzabodem in met olijfolie en leg er een 2 centimeter dikke laag vulling op. Rasp feta op de vulling. Plooi nu de randen over de vulling, zodat je het effect krijgt van een open pizza calzone. Bak de pizza 12 minuten in een oven op 210°C.
Hoewel ‘lahmacun’ in het Arabisch ‘vlees op deeg’ betekent is het vooral bekend als Turkse pizza. Voor het overige klopt de omschrijving. Kenmerkend is dat er runder- of lamsgehakt op een pizzabodem gebakken wordt. Meestal wordt die dichtgeplooid, maar soms ook als open pizza opgediend. Dit gerecht heeft als thuisbasis een zéér ruim territorium, van Azerbeidzjan tot Israël en alles daartusen en daarrond. Specifiek ‘Turks’ is het dus niet écht.
rozijntjes kaneel komijn cayenne tomatenpuree pijnboompitjes feta
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
olijfolie lamsgehakt of zuiver rundsgehakt knoflook koriander pizzadeeg