pizzadeeg olijfolie lamsgehakt of zuiver rundsgehakt knoflook koriander
Maak de vulling. Bak het lamsgehakt (of rundergehakt) rul in olijfolie met een gehakt sjalotje en een paar teentjes geperst knoflook. Kruid met koriander, kaneel, komijn, cayennepeper, peper en zout. Voeg geweekte rozijntjes, geroosterde pijnboompitjes en een paar eetlepels tomatenpuree toe. Borstel de pizzabodem in met olijfolie en leg er een 2 centimeter dikke laag vulling op. Rasp feta op de vulling. Plooi nu de randen over de vulling, zodat je het effect krijgt van een open pizza calzone. Bak de pizza 12 minuten in een oven op 210°C.

Turkse pizza - lahmacun

Hoewel ‘lahmacun’ in het Arabisch ‘vlees op deeg’ betekent is het vooral bekend als Turkse pizza. Voor het overige klopt de omschrijving. kenmerkend is dat er runder- of lamsgehakt op een pizzabodem gebakken wordt. Meestal wordt die dichtgeplooid, maar soms ook als open pizza opgediend. Dit gerecht heeft als thuisbasis een zéér ruim territorium, van Azerbeidzjan tot Israël en alles daartusen en daarrond. Specifiek ‘Turks’ is het dus niet écht.
rozijntjes kaneel komijn cayenne tomatenpuree pijnboompitjes feta

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

Turkse pizza

Lahmacun

pizzadeeg olijfolie lamsgehakt of zuiver rundsgehakt knoflook koriander
Maak de vulling. Bak het lamsgehakt (of rundergehakt) rul in olijfolie met een gehakt sjalotje en een paar teentjes geperst knoflook. Kruid met koriander, kaneel, komijn, cayennepeper, peper en zout. Voeg geweekte rozijntjes, geroosterde pijnboompitjes en een paar eetlepels tomatenpuree toe. Borstel de pizzabodem in met olijfolie en leg er een 2 centimeter dikke laag vulling op. Rasp feta op de vulling. Plooi nu de randen over de vulling, zodat je het effect krijgt van een open pizza calzone. Bak de pizza 12 minuten in een oven op 210°C.
Hoewel ‘lahmacun’ in het Arabisch ‘vlees op deeg’ betekent is het vooral bekend als Turkse pizza. Voor het overige klopt de omschrijving. kenmerkend is dat er runder- of lamsgehakt op een pizzabodem gebakken wordt. Meestal wordt die dichtgeplooid, maar soms ook als open pizza opgediend. Dit gerecht heeft als thuisbasis een zéér ruim territorium, van Azerbeidzjan tot Israël en alles daartusen en daarrond. Specifiek ‘Turks’ is het dus niet écht.

wereldkeuken

Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
rozijntjes kaneel komijn cayenne tomatenpuree pijnboompitjes feta
privacy beleid