Turkse pizza
Lahmacun
Maak de vulling. Bak het lamsgehakt (of
rundergehakt) rul in olijfolie met een gehakt
sjalotje en een paar teentjes geperst
knoflook. Kruid met koriander, kaneel, komijn,
cayennepeper, peper en zout. Voeg
geweekte rozijntjes, geroosterde
pijnboompitjes en een paar eetlepels
tomatenpuree toe.
Borstel de pizzabodem in met olijfolie en leg
er een 2 centimeter dikke laag vulling op.
Rasp feta op de vulling. Plooi nu de randen
over de vulling, zodat je het effect krijgt van
een open pizza calzone.
Bak de pizza 12 minuten in een oven op
210°C.
Hoewel ‘lahmacun’ in het Arabisch ‘vlees
op deeg’ betekent is het vooral bekend
als Turkse pizza. Voor het overige klopt
de omschrijving.
Kenmerkend is dat er runder- of
lamsgehakt op een pizzabodem
gebakken wordt.
Meestal wordt die dichtgeplooid, maar
soms ook als open pizza opgediend.
Dit gerecht heeft als thuisbasis een zéér
ruim territorium, van Azerbeidzjan tot
Israël en alles daartusen en daarrond.
Specifiek ‘Turks’ is het dus niet écht.
rozijntjes
kaneel
komijn
cayenne
tomatenpuree
pijnboompitjes
feta
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
olijfolie
lamsgehakt
of zuiver rundsgehakt
knoflook
koriander
pizzadeeg