ingrediënten - info karper boter aardappelsalade tartaarsaus citroen
Maak een aardappelsalade. Snijd de karper in moten. Haal er met een pincet zoveel als mogelijk de graten uit. Wentel de moten door de bloem. Kruid en bak de vis kort in de pan en zet 20 minuten in een oven op 200°C. Op het bord: een moot karper, daarnaast een flinke schep aardappelsalade en een hoopje gesneden kropsla, gemengd met gehakte peterselie. Daarnaast een schep geraspte rauwe wortels en gesneden rauwe rode kool. Dien op met flesjes olie, azijn en vinaigrette.
Kerstkarper (Vánoční kapr) is in Tsjechië hét traditionele gerecht voor Kerstmis. Op markten, in drukke winkelstraten en aan de supermarkten staan kraampjes waar men de levende karpers ter plaatse gebruiksklaar maakt.

karper met aardappelsalade

kropsla worteltjes rode kool vinaigrette olie azijn peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige

karper met

aardappelsalade

ingrediënten - info karper boter aardappelsalade tartaarsaus citroen
Maak een aardappelsalade. Snijd de karper in moten. Haal er met een pincet zoveel als mogelijk de graten uit. Wentel de moten door de bloem. Kruid en bak de vis kort in de pan en zet 20 minuten in een oven op 200°C. Op het bord: een moot karper, daarnaast een flinke schep aardappelsalade en een hoopje gesneden kropsla, gemengd met gehakte peterselie. Daarnaast een schep geraspte rauwe wortels en gesneden rauwe rode kool. Dien op met flesjes olie, azijn en vinaigrette.
Kerstkarper (Vánoční kapr) is in Tsjechië hét traditionele gerecht voor Kerstmis. Op markten, in drukke winkelstraten en aan de supermarkten staan kraampjes waar men de levende karpers ter plaatse gebruiksklaar maakt.
Bereiding Ingrediënten
kropsla worteltjes rode kool vinaigrette olie azijn peterselie
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige