Maak een aardappelsalade.
Snijd de karper in moten. Haal er met een pincet zoveel als
mogelijk de graten uit. Wentel de moten door de bloem. Kruid
en bak de vis kort in de pan en zet 20 minuten in een oven op
200°C.
Op het bord: een moot karper, daarnaast een flinke schep
aardappelsalade en een hoopje gesneden kropsla, gemengd
met gehakte peterselie. Daarnaast een schep geraspte rauwe
wortels en gesneden rauwe rode kool. Dien op met flesjes olie,
azijn en vinaigrette.
Kerstkarper (Vánoční kapr) is in Tsjechië hét traditionele
gerecht voor Kerstmis.
Op markten, in drukke winkelstraten en aan de
supermarkten staan kraampjes waar men de levende
karpers ter plaatse gebruiksklaar maakt.
karper met aardappelsalade
kropsla
worteltjes
rode kool
vinaigrette
olie
azijn
peterselie