gevulde paprika's met lamsgehakt en feta
Bak eerst het lamsgehakt tot losse korrels. Meng het dan met köftekruiden. Meng het gekruide gehakt verder met lichtbruin gebakken brunoise van ui en knoflook, geroosterde pijnboompitjes, geraspte fetakaas, gehakte peterselie, geweekte sultanrozijntjes, tomatenpuree, peper en zout. Laat een kwartiertje sudderen tot alle smaken goed gemengd zijn. Snijd het hoedje van de paprika’s, verwijder de steel maar behoud het kroontje. Verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het bereide gehakt en dek af met een dikke laag gemalen gruyère.

gevulde paprika's met lamsgehakt en feta

De mix van köftekruiden in dit recept is dezelfde mengeling die gebruikt wordt om Turkse gehaktballetjes te kruiden. Gewoon te koop in de winkel of je kan het zelf samenstellen met paprikapoeder, gemalen korianderzaadjes, cayennepeper, komijn, venkelzaad, tijm, knoflookpoeder en gemalen zwarte peper.
Zet het hoedje erop en dan 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C op de stand ‘hete lucht’. Dan nog een paar minuutjes onder de grill en klaar is Kees! Dien op met Griekse pasta en een sausje van passata opgewerkt met komijn en rode balsamico.
feta peterselie sultan rozijntjes tomatenpuree peper & zout rode en oranje paprika’s gruyère
lamsgehakt köftekruiden uien knoflook pijnboompitjes
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print

gevulde paprika's

met lamsgehakt

en feta

Bak eerst het lamsgehakt tot losse korrels. Meng het dan met köftekruiden. Meng het gekruide gehakt verder met lichtbruin gebakken brunoise van ui en knoflook, geroosterde pijnboompitjes, geraspte fetakaas, gehakte peterselie, geweekte sultanrozijntjes, tomatenpuree, peper en zout. Laat een kwartiertje sudderen tot alle smaken goed gemengd zijn. Snijd het hoedje van de paprika’s, verwijder de steel maar behoud het kroontje. Verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het bereide gehakt en dek af met een dikke laag gemalen gruyère.
De mix van köftekruiden in dit recept is dezelfde mengeling die gebruikt wordt om Turkse gehaktballetjes te kruiden. Gewoon te koop in de winkel of je kan het zelf samenstellen met paprikapoeder, gemalen korianderzaadjes, cayennepeper, komijn, venkelzaad, tijm, knoflookpoeder en gemalen zwarte peper.
Zet het hoedje erop en dan 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C op de stand ‘hete lucht’. Dan nog een paar minuutjes onder de grill en klaar is Kees! Dien op met Griekse pasta en een sausje van passata opgewerkt met komijn en rode balsamico.
feta peterselie sultan rozijntjes tomatenpuree peper & zout rode en oranje paprika’s gruyère
lamsgehakt köftekruiden uien knoflook pijnboompitjes
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsvlees
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige