ingrediënten - info
lamsgehakt
köftekruiden
uien
knoflook
pijnboompitjes
Bak eerst het lamsgehakt tot losse korrels. Meng het dan met
köftekruiden.
Meng het gekruide gehakt verder met lichtbruin gebakken
brunoise van ui en knoflook, geroosterde pijnboompitjes,
geraspte fetakaas, gehakte peterselie, geweekte
sultanrozijntjes, tomatenpuree, peper en zout. Laat een
kwartiertje sudderen tot alle smaken goed gemengd zijn.
Snijd het hoedje van de paprika’s, verwijder de steel maar
behoud het kroontje. Verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het
bereide gehakt en dek af met een dikke laag gemalen
Gruyère.
gevulde paprika's met lamsgehakt en feta
De mix van köftekruiden in dit recept is dezelfde
mengeling die gebruikt wordt om Turkse gehaktballetjes
te kruiden.
Gewoon te koop in de winkel of je kan het zelf
samenstellen met paprikapoeder, gemalen
korianderzaadjes, cayennepeper, komijn, venkelzaad, tijm,
knoflookpoeder en gemalen zwarte peper.
Zet het hoedje erop en dan 25 minuten in een voorverwarmde
oven op 185°C op de stand ‘hete lucht’. Dan nog een paar
minuutjes onder de grill en klaar is Kees!
Dien op met Griekse pasta en een sausje van passata
opgewerkt met komijn en rode balsamico.
feta
peterselie
sultan rozijntjes
tomatenpuree
peper & zout
rode en oranje paprika’s
Gruyère
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.