gevulde paprika's met lamsgehakt en feta
ingrediënten - info lamsgehakt köftekruiden uien knoflook pijnboompitjes
Bak eerst het lamsgehakt tot losse korrels. Meng het dan met köftekruiden. Meng het gekruide gehakt verder met lichtbruin gebakken brunoise van ui en knoflook, geroosterde pijnboompitjes, geraspte fetakaas, gehakte peterselie, geweekte sultanrozijntjes, tomatenpuree, peper en zout. Laat een kwartiertje sudderen tot alle smaken goed gemengd zijn. Snijd het hoedje van de paprika’s, verwijder de steel maar behoud het kroontje. Verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het bereide gehakt en dek af met een dikke laag gemalen Gruyère.

gevulde paprika's met lamsgehakt en feta

De mix van köftekruiden in dit recept is dezelfde mengeling die gebruikt wordt om Turkse gehaktballetjes te kruiden. Gewoon te koop in de winkel of je kan het zelf samenstellen met paprikapoeder, gemalen korianderzaadjes, cayennepeper, komijn, venkelzaad, tijm, knoflookpoeder en gemalen zwarte peper.
Zet het hoedje erop en dan 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C op de stand ‘hete lucht’. Dan nog een paar minuutjes onder de grill en klaar is Kees! Dien op met Griekse pasta en een sausje van passata opgewerkt met komijn en rode balsamico.
feta peterselie sultan rozijntjes tomatenpuree peper & zout rode en oranje paprika’s Gruyère
Creatief Koken de              passie kookvurige

gevulde paprika's

met lamsgehakt

en feta

Bak eerst het lamsgehakt tot losse korrels. Meng het dan met köftekruiden. Meng het gekruide gehakt verder met lichtbruin gebakken brunoise van ui en knoflook, geroosterde pijnboompitjes, geraspte fetakaas, gehakte peterselie, geweekte sultanrozijntjes, tomatenpuree, peper en zout. Laat een kwartiertje sudderen tot alle smaken goed gemengd zijn. Snijd het hoedje van de paprika’s, verwijder de steel maar behoud het kroontje. Verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het bereide gehakt en dek af met een dikke laag gemalen Gruyère.
De mix van köftekruiden in dit recept is dezelfde mengeling die gebruikt wordt om Turkse gehaktballetjes te kruiden. Gewoon te koop in de winkel of je kan het zelf samenstellen met paprikapoeder, gemalen korianderzaadjes, cayennepeper, komijn, venkelzaad, tijm, knoflookpoeder en gemalen zwarte peper.
Zet het hoedje erop en dan 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C op de stand ‘hete lucht’. Dan nog een paar minuutjes onder de grill en klaar is Kees! Dien op met Griekse pasta en een sausje van passata opgewerkt met komijn en rode balsamico.
Bereiding Ingrediënten
feta peterselie sultan rozijntjes tomatenpuree peper & zout rode en oranje paprika’s Gruyère
ingrediënten - info lamsgehakt köftekruiden uien knoflook pijnboompitjes
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige