le chausson Cellois

konijn varkenslever gerookt spek Saint-Hadelin bier rozijntjes
Ontbeen het konijn volledig. Draai dit door de vleesmolen samen met een varkenslever, gerookt spek en een paar sjalotjes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng met een handvol in bier geweekte rozijntjes, een ei en een flesje Sait-Hadelin bier (amber of blond). Een gelijksoortig bier is ook OK indien dit streekbiertje niet beschikbaar is. Meng tot een homogene massa en zet die een nachtje weg op een koele plek of in de frigo. Snijd rechthoeken uit het bladerdeeg. Leg er een paar eetlepels vulling op. Plooi de randen in en rol op. Bestrijk de bovenkant van de ‘chaussons’ met eigeel en zet ze op bakpapier in een ovenschotel, met de naad onderaan, 30 tot 45 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Snijd de chaussons in plakken voor het opdienen en drink er uiteraard een streekbiertje bij.
Er zijn varianten te vinden van dit recept, waarbij kip of ham gebruikt wordt in de vulling. Ook de vorm kan lichtjes verschillen. Soms lijkt de ‘chausson’ sterk op een pizza calzone.

streekgerechten

de              passie Creatief Koken kookvurige
bladerdeeg peper en zout nootmuskaat eieren sjalotjes
Namen Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

le chausson Cellois

konijn varkenslever gerookt spek Saint-Hadelin bier rozijntjes
Ontbeen het konijn volledig. Draai dit door de vleesmolen samen met een varkenslever, gerookt spek en een paar sjalotjes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng met een handvol in bier geweekte rozijntjes, een ei en een flesje Sait-Hadelin bier (amber of blond). Een gelijksoortig bier is ook OK indien dit streekbiertje niet beschikbaar is. Meng tot een homogene massa en zet die een nachtje weg op een koele plek of in de frigo. Snijd rechthoeken uit het bladerdeeg. Leg er een paar eetlepels vulling op. Plooi de randen in en rol op. Bestrijk de bovenkant van de ‘chaussons’ met eigeel en zet ze op bakpapier in een ovenschotel, met de naad onderaan, 30 tot 45 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Snijd de chaussons in plakken voor het opdienen en drink er uiteraard een streekbiertje bij.
Foto: tourismehouyet.be

streekgerechten

de              passie Creatief Koken kookvurige
bladerdeeg peper en zout nootmuskaat eieren sjalotjes
Bereiding Ingrediënten
Er zijn varianten te vinden van dit recept, waarbij kip of ham gebruikt wordt in de vulling. Ook de vorm kan lichtjes verschillen. Soms lijkt de ‘chausson’ sterk op een pizza calzone.
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid