le chausson Cellois
konijn
varkenslever
gerookt spek
Saint-Hadelin bier
rozijntjes
Ontbeen het konijn volledig. Draai dit door de
vleesmolen samen met een varkenslever,
gerookt spek en een paar sjalotjes. Kruid met
peper, zout en nootmuskaat. Meng met een
handvol in bier geweekte rozijntjes, een ei en
een flesje Sait-Hadelin bier (amber of blond).
Een gelijksoortig bier is ook OK indien dit
streekbiertje niet beschikbaar is.
Meng tot een homogene massa en zet die een
nachtje weg op een koele plek of in de frigo.
Snijd rechthoeken uit het bladerdeeg. Leg er
een paar eetlepels vulling op. Plooi de randen
in en rol op. Bestrijk de bovenkant van de
‘chaussons’ met eigeel en zet ze op bakpapier
in een ovenschotel, met de naad onderaan, 30
tot 45 minuten in een oven voorverwarmd op
185°C.
Snijd de chaussons in plakken voor het
opdienen en drink er uiteraard een streekbiertje
bij.
bladerdeeg
peper en zout
nootmuskaat
eieren
sjalotjes
Er zijn varianten te vinden van dit recept,
waarbij kip of ham gebruikt wordt in de
vulling. Ook de vorm kan lichtjes
verschillen. Soms lijkt de ‘chausson’ sterk
op een pizza calzone.