Luikse koffie
Maak zeer sterke koffie, type espresso. Meng
met 1 zakje vanillesuiker en één druppelglaasje
Pékèt of andere graanjenever per tas. Klop de
slagroom stijf.
Kies voor hoge ijsbekers en giet ze tot 1/3 vol
met de koffie. Schep er een flinke bol vanille-ijs
op. Lepel er vervolgens de opgeklopte room
overheen en werk af met wat
chocoladeschilfers of –boontjes.
Dien onmiddellijk op.
vanillesuiker
huisgemaakt vanille-
ijs
Pékèt
chocolade
De geschiedenis van dit dessertje is
interessant. Het recept dateert van de
Eerste Wereldoorlog. In de Parijse cafés en
restaurants diende men toen een ‘Café
Viennois’ op.
Omdat Luik zoveel weerstand bood tegen
het Duitse-Oostenrijkse offensief heeft men
door toedoen van de Franse overheid de
Café Viennois omgedoopt tot de Café
Liégeois.
Het lokale accent verkrijgt men door de
toevoeging van een glaasje jenever uit de
regio. Lees er alles over via de weblink
onderaan deze pagina.
koffie
room
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: