Luikse salade
Kook de krieltjes gaar in de schil. Laat afkoelen
en snijd ze op schijfjes. Stoom de
prinsessenboontjes beetgaar. Kook de eieren
hard, verwijder de pel en vierendeel ze.
Snijd het ongezouten spek zonder zwoerd of
kraakbeen in reepjes. Bak de spekreepjes in
een pan met wat boter tot ze rondom
uitgebakken zijn. Doe er na een paar minuten
een paar gesneden sjalotjes bij en als die glazig
worden, de boontjes en de schijfjes aardappel.
Meng goed en roerbak tot alles perfect
gebakken is.
Breng op smaak met zout, een paar draaien uit
de pepermolen en een scheutje appelazijn.
Laat even uitdampen.
peper en zout
corne de gattes
(aardappelen)
graanmosterd
appelazijn
olijfolie
peterselie
Maak een vinaigrette van gelijke delen
mosterd, appelazijn en olijfolie.
Op het bord: een boerenworst, goed
doorbakken. Daarbij een royale schep Luikse
salade. Werk af met gesneden eitjes,
vinaigrette en plukjes peterselie.
Lijkt een beetje simpel misschien, maar geloof
me, een feestje!
Luikse salade is een échte klassieker uit de
Belgische keuken. Wel bestaan er evenveel
varianten van, als er Luikse families zijn.
Toch is iedereen het roerend eens over de
basisingrediënten van de salade:
aardappelen, sperziebonen, spek en azijn.
Hier gepresenteerd met een échte sappige
Ardense boerenworst.
sperziebonen
sjalotten
ongezouten spek
eieren
boter
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad
meer recepten met vlees: