Luikse salade

Luikse salade

ingrediënten - info sperziebonen sjalotten ongezouten spek eieren boter
Kook de krieltjes gaar in de schil. Laat afkoelen en snijd ze op schijfjes. Stoom de prinsessenboontjes beetgaar. Kook de eieren hard, verwijder de pel en vierendeel ze. Snijd het ongezouten spek zonder zwoerd of kraakbeen in reepjes. Bak de spekreepjes in een pan met wat boter tot ze rondom uitgebakken zijn. Doe er na een paar minuten een paar gesneden sjalotjes bij en als die glazig worden, de boontjes en de schijfjes aardappel. Meng goed en roerbak tot alles perfect gebakken is. Breng op smaak met zout, een paar draaien uit de pepermolen en een scheutje appelazijn. Laat even uitdampen.
Luikse salade is een échte klassieker uit de Belgische keuken. Wel bestaan er evenveel varianten van, als er Luikse families zijn. Toch is iedereen het roerend eens over de basisingrediënten van de salade: aardappelen, sperziebonen, spek en azijn. Hier gepresenteerd met een échte sappige Ardense boerenworst.
de              passie Creatief Koken kookvurige
peper en zout corne de gattes (aardappelen) graanmosterd appelazijn olijfolie peterselie
Luik
Maak een vinaigrette van gelijke delen mosterd, appelazijn en olijfolie. Op het bord: een boerenworst, goed doorbakken. Daarbij een royale schep Luikse salade. Werk af met gesneden eitjes, vinaigrette en plukjes peterselie. Lijkt een beetje simpel misschien, maar geloof me, een feestje!

Luikse salade

ingrediënten - info sperziebonen sjalotten ongezouten spek eieren boter
Kook de krieltjes gaar in de schil. Laat afkoelen en snijd ze op schijfjes. Stoom de prinsessenboontjes beetgaar. Kook de eieren hard, verwijder de pel en vierendeel ze. Snijd het ongezouten spek zonder zwoerd of kraakbeen in reepjes. Bak de spekreepjes in een pan met wat boter tot ze rondom uitgebakken zijn. Doe er na een paar minuten een paar gesneden sjalotjes bij en als die glazig worden, de boontjes en de schijfjes aardappel. Meng goed en roerbak tot alles perfect gebakken is. Breng op smaak met zout, een paar draaien uit de pepermolen en een scheutje appelazijn. Laat even uitdampen.
peper en zout corne de gattes (aardappelen) graanmosterd appelazijn olijfolie peterselie
Maak een vinaigrette van gelijke delen mosterd, appelazijn en olijfolie. Op het bord: een boerenworst, goed doorbakken. Daarbij een royale schep Luikse salade. Werk af met gesneden eitjes, vinaigrette en plukjes peterselie. Lijkt een beetje simpel misschien, maar geloof me, een feestje!
Bereiding Ingrediënten
Luikse salade is een échte klassieker uit de Belgische keuken. Wel bestaan er evenveel varianten van, als er Luikse families zijn. Toch is iedereen het roerend eens over de basisingrediënten van de salade: aardappelen, sperziebonen, spek en azijn. Hier gepresenteerd met een échte sappige Ardense boerenworst.
de              passie Creatief Koken kookvurige