Tatjespap (karnemelkmousseline), vrije interpretatie naar een oud Gents recept. Kook bloemige aardappeltjes en draai ze door de passe-vite.  Maak een niet te dikke puree met veel boter, eidooiers, peper, zout en nootmuskaat. Leng aan met karnemelk tot een vloeiende mousseline. 

tatjespap

ingrediënten - info bloemige aardappelen boter
Voor een bijpassend gerechtje met tatjespap: volg deze link
Tatjespap of ‘keiremelkstampers met papsouwse‘, de West- Vlaamse variant, is … was armemensenkost. Later werd het gerecht trendy. Het is alleszins een heerlijk monument uit de Vlaamse volkskeuken.
O.K. recept getest
de              passie Creatief Koken kookvurige
eidooiers peper en zout nootmuskaat karnemelk
Oost-Vlaanderen Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

tatjespap

ingrediënten - info bloemige aardappelen boter
Tatjespap (karnemelkmousseline), vrije interpretatie naar een oud Gents recept. Kook bloemige aardappeltjes en draai ze door de passe-vite.  Maak een niet te dikke puree met veel boter, eidooiers, peper, zout en nootmuskaat. Leng aan met karnemelk tot een vloeiende mousseline. 
Voor een bijpassend gerechtje met tatjespap: volg deze link
O.K. recept getest
de              passie Creatief Koken kookvurige
eidooiers peper en zout nootmuskaat karnemelk
Bereiding Ingrediënten
Tatjespap of ‘keiremelkstampers met papsouwse‘, de West-Vlaamse variant, is … was armemensenkost. Later werd het gerecht trendy. Het is alleszins een heerlijk monument uit de Vlaamse volkskeuken.
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
privacy beleid