geglaceerde
kwartel met puree
van rodekool
met pruimen
ingrediënten - info
olijfolie
cayennepeper
peper uit de molen
zout
Worcestersaus
acaciahoning
tomatenpuree
kwartels
rodekool
ui
Maak een glazuur met olijfolie, cayennepeper,
peper uit de molen, zout, Worchestersaus,
acaciahoning en tomatenpuree. Doe deze
bereiding in een plastiek diepvrieszak samen
met de kwartels en laat een uurtje marineren op
kamertemperatuur.
Maak ondertussen de puree van rodekool met
pruimen. Snijd de rodekool in niet al te fijne
brunoise. Laat een ui en wat geplet knoflook
aanstoven en voeg de brunoise toe. Bevochtig
met rode balsamico. Voeg jeneverbessen en
kruidnagel in een theebuiltje toe. Doe er ook
een kruidentuiltje van laurier, tijm en
peterseliestengels bij.
Giet er een glas rode wijn en rode Porto bij.
Laat 45 minuten sudderen. Doe er dan de
zachte pruimen zonder pit bij. Laat nog een
kwartiertje sudderen en controleer of de kool
gaar genoeg is. Haal de kruiden uit de kookpot
en pureer.
Snijd de tricolore mengeling van wortelen op
slierten, hou ze gescheiden en stoom ze gaar.
Haal de kwartels uit de zak en leg ze in een
ovenschotel. Overgiet met de rest van de
glazuur. Verwarm de oven op 185°C en bak de
kwartels gaar en krokant in ongeveer 30
minuten. Halveer voor het opdienen.
Op het bord: als hobbykok zoek je de
presentatie die het best bij jou past.
knoflook
rode balsamico
jeneverbessen
kruidnagel
laurier
tijm
peterselie
rode wijn
Porto
zachte pruimen
wortelen in 3 kleuren