gelakt duifje met
een krokantje
van peperkoek
Honingstroop: kook griessuiker en water in tot
een lichte karamel en voeg honing toe.
De duifjes: bak de filets kort in boter en leg ze
in een ovenschotel. Overgiet ze met
honingsiroop. Zet de schotel een vijftiental
minuutjes in een oven op 185°C. Bevochtig de
filets meermaals tot ze mooi gelakt zijn. Zeef en
bind de saus.
De appelsaus: laat de in partjes verdeelde
appel met suiker en water koken en mix tot
saus. Breng op smaak met de kruidenmix.
Voor de mousse: stoof de wortel en sjalot in
boter. Voeg gevogeltelevertjes toe en bak ze
gaar. Breng op smaak met peper, zout en
cayennepeper. Voeg kippenfond toe en
geweekte gelatineblaadjes.
room
gruyère
parmezaan
bruine champignons
bieslook
wortel
sjalot
gelatine
bloedzurkel
Kruidenmix:
gember
kardemmom
steranijs
peper & zout
Mix en zeef. Laat afkoelen en voeg half
opgeklopte room toe. Dit moet een relatief
vaste massa als resultaat hebben. Laat
opstijven in de koelkast. Snijd extra dunne
plakjes peperkoek en toast ze. Maak er
sandwiches van met de mousse. Bak de
kastanjechampignons. Toast en verkruimel een
sneetje peperkoek.
Op het bord: een sandwich met mousse.
Verdeel de versneden filets over het bord.
Verspreid alle andere ingrediënten slordig over
het bord: honingsiroop, balsamicocrème,
appelsaus, champignons, verkruimelde
peperkoek, bieslook, geschaafde Parmesan,
bloedzurkel. Dien op met een
aardappelbereiding naar keuze en saus in
individuele sauspannetjes.
peperkoek
appel
suiker
honing
witte wijn
kippenlevertjes
kippenfond
boter
cayennepeper
duivenfilets
balsamicocrème
aardappelschijfjes
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten met pluimvee:
bijpassend gerecht: