gelakt duifje met
een krokantje
van peperkoek
ingrediënten - info
peperkoek
appel
suiker
honing
witte wijn
kippenlevertjes
kippenfond
boter
cayennepeper
duivenfilets
balsamicocrème
aardappelschijfjes
knoflook
Honingstroop: kook de griessuiker en water in
tot een lichte karamel en voeg honing toe.
De duifjes: bak de filets kort in boter en leg ze
in een ovenschotel. Overgiet ze met
honingsiroop. Zet de schotel een vijftiental
minuutjes in een oven op 185°C. Bevochtig de
filets meermaals tot ze mooi gelakt zijn. Zeef en
bind de saus.
De appelsaus: laat de in partjes verdeelde
appel met suiker en water koken en mix tot
saus. Breng op smaak met de kruidenmix.
room
Gruyère
Parmezaan
bruine champignons
bieslook
wortel
sjalot
gelatine
bloedzurkel
Kruidenmix:
gember
kardemmom
steranijs
peper & zout
Voor de mousse: stoof de wortel en sjalot in
boter. Voeg gevogeltelevertjes toe en bak ze
gaar. Breng op smaak met peper, zout en
cayennepeper. Voeg kippenfond toe en
geweekte gelatineblaadjes. Mix en zeef. Laat
afkoelen en voeg half opgeklopte room toe. Dit
moet een relatief vaste massa als resultaat
hebben. Laat opstijven in de koelkast. Snijd
extra dunne plakjes peperkoek en toast ze.
Maak er sandwiches van met de mousse. Bak
de kastanjechampignons. Toast en verkruimel
een sneetje peperkoek.
Op het bord: een sandwich met mousse.
Verdeel de versneden filets over het bord.
Verspreid alle andere ingrediënten slordig over
het bord: honingsiroop, balsamicocrème,
appelsaus, champignons, verkruimelde
peperkoek, bieslook, geschaafde Parmesan,
bloedzurkel. Dien op met een
aardappelbereiding naar keuze en saus in
individuele sauspannetjes.