chocoladepudding

50 g vanillesuiker 5 cl likeur 43 hagelslag gehakte witte chocolade gezoete bresiliennenootjes slagroom (voor afwerking)
Los de cacaopoeder en maïzena op in een kopje koude melk. Breek de chocoladerepen in stukjes. Breng de rest van de melk met de room en de vanillesuiker aan de kook. Voeg de stukjes chocolade toe. Roer tot ze volledig gesmolten zijn. Voeg al roerend het cacaopoedermengsel bij de hete melk. Laat nog even koken, tot de melk bindt. Giet de massa in de glaasjes of potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Variant: in een feestelijke editie giet je een borrelglas Likor 43 bij de hete melk. Werk de glazen af met gezoete bresilienne- nootjes, chocoladestrontjes, brokjes witte chocolade en slagroom.
Creatief Koken de              passie kookvurige
Chocoladepudding is een Belgisch erfgoedgerechtje. Onze Noorderburen zijn beter vertrouwd met de benaming ‘chocoladevla’. Toegegeven, er zit een klein beetje verschil op de invulling van het recept tussen Noord en Zuid, maar de smaak is alleszins vergelijkbaar.
10 g cacaopoeder 35 g maïzena 500 volle melk 200 volle room 100 g fondantchocolade
print

chocoladepudding

50 g vanillesuiker 5 cl likeur 43 hagelslag gehakte witte chocolade gezoete bresiliennenootjes slagroom (voor afwerking)
Los de cacaopoeder en maïzena op in een kopje koude melk. Breek de chocoladerepen in stukjes. Breng de rest van de melk met de room en de vanillesuiker aan de kook. Voeg de stukjes chocolade toe. Roer tot ze volledig gesmolten zijn. Voeg al roerend het cacaopoedermengsel bij de hete melk. Laat nog even koken, tot de melk bindt. Giet de massa in de glaasjes of potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Variant: in een feestelijke editie giet je een borrelglas Likor 43 bij de hete melk. Werk de glazen af met gezoete bresilienne-nootjes, chocoladestrontjes, brokjes witte chocolade en slagroom.
Chocoladepudding is een Belgisch erfgoedgerechtje. Onze Noorderburen zijn beter vertrouwd met de benaming ‘chocoladevla’. Toegegeven, er zit een klein beetje verschil op de invulling van het recept tussen Noord en Zuid, maar de smaak is alleszins vergelijkbaar.
10 g cacaopoeder 35 g maïzena 500 volle melk 200 volle room 100 g fondantchocolade
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
bijpassende gerechten:
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige