chocoladepudding
50 g vanillesuiker
5 cl likeur 43
hagelslag
gehakte witte
chocolade
gezoete
bresiliennenootjes
slagroom (voor
afwerking)
Los de cacaopoeder en maïzena op in een
kopje koude melk. Breek de chocoladerepen in
stukjes.
Breng de rest van de melk met de room en de
vanillesuiker aan de kook. Voeg de stukjes
chocolade toe. Roer tot ze volledig gesmolten
zijn.
Voeg al roerend het cacaopoedermengsel bij
de hete melk. Laat nog even koken, tot de
melk bindt. Giet de massa in de glaasjes of
potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de
koelkast.
Variant: in een feestelijke editie giet je een
borrelglas Likor 43 bij de hete melk. Werk de
glazen af met gezoete bresilienne-nootjes,
chocoladestrontjes, brokjes witte chocolade en
slagroom.
Chocoladepudding is een Belgisch
erfgoedgerechtje. Onze Noorderburen zijn
beter vertrouwd met de benaming
‘chocoladevla’. Toegegeven, er zit een klein
beetje verschil op de invulling van het
recept tussen Noord en Zuid, maar de
smaak is alleszins vergelijkbaar.
10 g cacaopoeder
35 g maïzena
500 volle melk
200 volle room
100 g
fondantchocolade
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
bijpassende gerechten:
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: