Maak een kruimeldeegbodem. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg er het kruimeldeeg in en druk goed aan. Snijd het overtollige deeg langs de rand weg.Meng de plattekaas met het zetmeel, fijne suiker of sukrin. Dat laatste is een calorie-arme suikervervanger die voor het overige net zo te gebruiken is als gewone suiker. Meng verder met 2 losgeklopte eieren, 2 tot sneeuw geklopte eiwitten en een vleugje vanille-essence tot een glad mengsel. Giet dit mengsel uit over het deeg en bak de taart vervolgens gedurende 30 à 35 minuten op 185°C.Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet de taart daarna in de koelkast tot gebruik.
Vraag aan je vrienden uit Nederland wat “platte kaas” is en het meest waarschijnlijke antwoord is: “… euh?”. Het verlossende woord, wat ze zeker kennen, is: ‘kwark’.Platte kaas is een ongerijpte verse kaas die enkel in ons land en in Frans-Vlaanderen gemaakt wordt. Verwant aan kwark, ricotta en cottage cheese.Voor warme bereidingen, zoals deze taart, is het best om te kiezen voor volle platte kaas. Die wordt verrijkt met room. Met de magere variant kan het eindresultaat te brokkelig zijn.
200 g sukrinof evenveel kristalsuikerkruimeldeegbodem2 eieren2 eiwitten
Maak een kruimeldeegbodem. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg er het kruimeldeeg in en druk goed aan. Snijd het overtollige deeg langs de rand weg.Meng de plattekaas met het zetmeel, fijne suiker of sukrin. Dat laatste is een calorie-arme suikervervanger die voor het overige net zo te gebruiken is als gewone suiker. Meng verder met 2 losgeklopte eieren, 2 tot sneeuw geklopte eiwitten en een vleugje vanille-essence tot een glad mengsel. Giet dit mengsel uit over het deeg en bak de taart vervolgens gedurende 30 à 35 minuten op 185°C.Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet de taart daarna in de koelkast tot gebruik.
Vraag aan je vrienden uit Nederland wat “platte kaas” is en het meest waarschijnlijke antwoord is: “… euh?”. Het verlossende woord, wat ze zeker kennen, is: ‘kwark’.Platte kaas is een ongerijpte verse kaas die enkel in ons land en in Frans-Vlaanderen gemaakt wordt. Verwant aan kwark, ricotta en cottage cheese.Voor warme bereidingen, zoals deze taart, is het best om te kiezen voor volle platte kaas. Die wordt verrijkt met room. Met de magere variant kan het eindresultaat te brokkelig zijn.
200 g sukrinof evenveel kristalsuikerkruimeldeegbodem2 eieren2 eiwitten
50 g aardappel- of maïszetmeel800 g platte kaasvanille-essence
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!