quatre-quarts cake
Zeef het bakmeel. Smelt de boter. Klop de
eieren los. Verwarm de oven op 185°C.
Doe de fijne suiker, vanillesuiker en de
losgeklopte eieren in de keukenrobot en klop
deze mengeling op tot een lichtgele ruban.
Voeg al kloppend de gesmolten boter toe en
daarna lepelsgewijs het gezeefde bakmeel.
Giet het beslag in een rechthoekige cakevorm
die je vooraf ingevet hebt en bestoven met
bloem. Zet de vorm 35 minuten in de oven.
Controleer met een priem of de cake
voldoende gebakken is.
190 g fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
De vier vierde cake, dit is dus één van de
weinige gerechten die niét kunnen
mislukken, tenzij je deze eenvoudige
instructie negeert: vier ingrediënten in
gelijke hoeveelheden gebruiken. Deze cake
van Franse origine is generaties lang
ingeburgerd in ons Vlaams en Belgisch
eetpatroon. We kunnen de ‘quatre-quarts’
dus zonder probleem als een
erfgoedgerecht benoemen.
Dit is een variant naar een voorbeeld van
Jeroen Meus. De cake wordt doormidden
gesneden en gevuld met een bereiding van
gebakken appelpartjes, mascarpone op
smaak gebracht met bloemsuiker en
verbrokkelde speculaas.
200 g boter
200 g zelfrijzende
bloem
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten van zoete bereidingen:
gelijksoortig gerecht: