kruimeldeeg

70 g melk mespuntje zout mespuntje suiker
Breng de boter en de volle melk op kamertemperatuur. Klop het ei los. Meng alle ingrediënten en kneed tot een elastisch deeg. Laat het afgedekt een half uurtje rusten. Rol het dan uit in de gewenste vorm, als taartbodem of voor gebakjes. Je kan het deeg ‘blind’ bakken, met een vulling van harde bonen op bakpapier. Dat is vooral bedoeld voor fruittaarten die gevuld worden met banketbakkersroom en fruit en die geen tweede keer de oven in moeten. Maar het kruimeldeeg kan ook perfect ‘rauw’ gevuld worden en daarna afbakken met een vulling.
Creatief Koken de              passie kookvurige
450 g patisseriebloem 280 g boter 1 ei
print

kruimeldeeg

Breng de boter en de volle melk op kamertemperatuur. Klop het ei los. Meng alle ingrediënten en kneed tot een elastisch deeg. Laat het afgedekt een half uurtje rusten. Rol het dan uit in de gewenste vorm, als taartbodem of voor gebakjes. Je kan het deeg ‘blind’ bakken, met een vulling van harde bonen op bakpapier. Dat is vooral bedoeld voor fruittaarten die gevuld worden met banketbakkersroom en fruit en die geen tweede keer de oven in moeten. Maar het kruimeldeeg kan ook perfect ‘rauw’ gevuld worden en daarna afbakken met een vulling.
70 g melk mespuntje zout mespuntje suiker
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
450 g patisseriebloem 280 g boter 1 ei