zachte wafels

zachte wafels

Meng de eieren, suikers en zachte, maar niet gesmolten boter met de roergarde (plat stuk) in de keukenrobot. Zeef de bloem, meng met het bakpoeder en voeg lepelsgewijs toe. Voeg daarna de melk toe met kleine scheuten en blijf mengen tot een glad deeg ontstaat. Laat het beslag 15 min rusten. Verwarm ondertussen het wafelijzer. Vet de platen in met olijfoliespray. Schep het beslag in de wafelvormen, strijk het gelijkmatig uit en sluit het deksel. Na 3 tot 4 bakken, heb je de goudgele zachte wafels van je dromen…
2 pakjes vanillesuiker 5 eieren 5 g bakpoeder 40 cl melk
Dit is een Belgisch erfgoedgerecht dat vooral in de wintermaanden op tafel komt. Misschien is volgend beeld je bekend: de kookkunst van den bompa beperkt zich tot drie dingen: citrusvruchten uitpersen, vlees grillen op de barbecue en zachte wafels bakken. Dat laatste gebeurt dan in grote hoeveelheden, waarbij iedereen van de naaste familie er een pakje van toegestopt krijgt…
Creatief Koken de              passie kookvurige
250 g zachte boter 500 g bloem 200 g suiker
print

zachte wafels

Meng de eieren, suikers en zachte, maar niet gesmolten boter met de roergarde (plat stuk) in de keukenrobot. Zeef de bloem, meng met het bakpoeder en voeg lepelsgewijs toe. Voeg daarna de melk toe met kleine scheuten en blijf mengen tot een glad deeg ontstaat. Laat het beslag 15 min rusten. Verwarm ondertussen het wafelijzer. Vet de platen in met olijfoliespray. Schep het beslag in de wafelvormen, strijk het gelijkmatig uit en sluit het deksel. Na 3 tot 4 bakken, heb je de goudgele zachte wafels van je dromen…
2 pakjes vanillesuiker 5 eieren 5 g bakpoeder 40 cl melk
Dit is een Belgisch erfgoedgerecht dat vooral in de wintermaanden op tafel komt. Misschien is volgend beeld je bekend: de kookkunst van den bompa beperkt zich tot drie dingen: citrusvruchten uitpersen, vlees grillen op de barbecue en zachte wafels bakken. Dat laatste gebeurt dan in grote hoeveelheden, waarbij iedereen van de naaste familie er een pakje van toegestopt krijgt…
250 g zachte boter 500 g bloem 200 g suiker
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige