zachte wafels
Meng de eieren, suikers en zachte, maar niet
gesmolten boter met de roergarde (plat stuk) in
de keukenrobot.
Zeef de bloem, meng met het bakpoeder en
voeg lepelsgewijs toe. Voeg daarna de melk
toe met kleine scheuten en blijf mengen tot een
glad deeg ontstaat.
Laat het beslag 15 min rusten. Verwarm
ondertussen het wafelijzer. Vet de platen in met
olijfoliespray.
Schep het beslag in de wafelvormen, strijk het
gelijkmatig uit en sluit het deksel. Na 3 tot 4
bakken, heb je de goudgele zachte wafels van
je dromen…
2 pakjes
vanillesuiker
5 eieren
5 g bakpoeder
40 cl melk
Dit is een Belgisch erfgoedgerecht dat
vooral in de wintermaanden op tafel komt.
Misschien is volgend beeld je bekend: de
kookkunst van den bompa beperkt zich tot
drie dingen: citrusvruchten uitpersen, vlees
grillen op de barbecue en zachte wafels
bakken.
Dat laatste gebeurt dan in grote
hoeveelheden, waarbij iedereen van de
naaste familie er een pakje van toegestopt
krijgt…
250 g zachte boter
500 g bloem
200 g suiker
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: