champignons à la grecque

champignons à la grecque

Voorbereiding. Snijd een paar uien op halvemaantjes. Snijd een bakje champignons in schijven. Hak een paar knoflookteentjes fijn. Bereiding. Bak de champignonschijven in een beetje olijfolie. Kruid ze met gedroogde tijm en peper. Bak in een andere diepe kookpan de uien in een paar eetlepels olijfolie. Voeg het knoflook toe als ze glazig beginnen te worden en laat nog een tweetal minuutje meebakken.
laurier tijm citroen witte wijnazijn passata suiker peper en zout
Ik weet niet of ze dit gerechtje in Griekenland tot hun culinair erfgoed rekenen, maar in Vlaanderen en België in het algemeen, wordt dit wel als een gerecht ‘van bij ons’ beschouwd. Het wordt koud gegeten als broodbeleg of warm als bijgerecht.
Schep de champignons bij de uien. Giet er een halve liter witte wijn bij en evenveel passata. Leg 2 laurierblaadjes in de pan. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, een paar eetlepels suiker, een scheut witte wijnazijn, korianderpoeder, peper en zout. Laat 20 minuten sudderen in de pan, zonder deksel. Je kan ervoor kiezen om de bereiding te binden met wat maïszetmeel opgelost in water, maar dat hoeft niet. Laat volledig afkoelen voor gebruik als broodbeleg of dien op als bijgerecht bij vlees of gevogelte. Bewaren kan, in afgesloten steriliseerpotten.
Creatief Koken de              passie kookvurige
witte champignons uien knoflook olijfolie witte wijn koriander
print

champignons

à la grecque

Voorbereiding. Snijd een paar uien op halvemaantjes. Snijd een bakje champignons in schijven. Hak een paar knoflookteentjes fijn. Bereiding. Bak de champignonschijven in een beetje olijfolie. Kruid ze met gedroogde tijm en peper. Bak in een andere diepe kookpan de uien in een paar eetlepels olijfolie. Voeg het knoflook toe als ze glazig beginnen te worden en laat nog een tweetal minuutje meebakken.
laurier tijm citroen witte wijnazijn passata suiker peper en zout
Ik weet niet of ze dit gerechtje in Griekenland tot hun culinair erfgoed rekenen, maar in Vlaanderen en België in het algemeen, wordt dit wel als een gerecht ‘van bij ons’ beschouwd. Het wordt koud gegeten als broodbeleg of warm als bijgerecht.
Schep de champignons bij de uien. Giet er een halve liter witte wijn bij en evenveel passata. Leg 2 laurierblaadjes in de pan. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, een paar eetlepels suiker, een scheut witte wijnazijn, korianderpoeder, peper en zout. Laat 20 minuten sudderen in de pan, zonder deksel. Je kan ervoor kiezen om de bereiding te binden met wat maïszetmeel opgelost in water, maar dat hoeft niet. Laat volledig afkoelen voor gebruik als broodbeleg of dien op als bijgerecht bij vlees of gevogelte. Bewaren kan, in afgesloten steriliseerpotten.
witte champignons uien knoflook olijfolie witte wijn koriander
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
kruimelpad
meer vegetarische recepten:
de              passie Creatief Koken kookvurige