Maak de banketbakkersroom: Breng de melk
aan de kook met een opengesneden en
uitgeschraapt vanillestokje. Zet even weg af
het vuur.
Maak een ruban van 4 eieren, 4 eidooiers en
de suiker. Meng met de bloem, vanillesuiker
en 2 eetlepels maïszetmeel. Giet de helft van
de melk bij de bereiding en roer goed door.
Giet dit mengsel nu bij de rest van de melk,
warm terug op en blijf roeren tot de room indikt
tot pudding.
Laat even afkoelen, giet de bereiding in een
kom, leg er een velletje huishoudfolie over en
zet de kom weg in de koelkast en dit voor
minstens een halve dag.
Suikerglazuur: meng de bloemsuiker met
een scheutje water en een eiwit en blijf roeren
tot een gladde witte suikerstroop.
Gebruik bij voorkeur bladerdeegvellen van
ongeveer 10 op 10 cm. Je hebt er zo 2 nodig
voor 2 tompoezen. Leg de velletjes
bladerdeeg op bakpapier op een ovenplaat.
Dek af met een vel bakpapier en leg daarop
een tweede ovenplaat om het opblazen van
het deeg te voorkomen. Zet deze constructie
een half uur in een oven voorverwarmd op
170°C.
De afwerking: snijd de gebakken velletjes in
twee. Bestrijk de helft ervan egaal met
glazuur. Leg de koekjes die de bodem
uitmaken, mooi naast elkaar en aansluitend.
Schep er de banketbakkersroom op, ongeveer
2 à 3 centimeter dik. Leg er nu de koekjes met
glazuur bovenop, op dezelfde wijze als de
bodemkoekjes.
Werk de buitenrand van het geheel van de
tompoezen bij met een spatel, zodat de room
niet uitstulpt en je rechte buitenranden
bekomt. Scheid ze nu met een taartschepper
of een breed mes, zodat ook de binnenranden
loodrecht blijven.
Vulling:
8 eieren
60 patisseriebloem
500 melk
200 suiker
Vanillestokje
2 zakjes vanillesuiker
2 el maïszetmeel
Koekjes:
Bladerdeeg
(vierkante vellen)
Glazuur:
250 g poedersuiker
1 eiwit
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: