groentesoep met soepvlees
ingrediënten - info
schenkel
ui
wortel
selder
prei
knoflook
Snijd de prei, selder, wortelen, raapjes, knolselder en ui in niet
te fijne stukken. Doe de groenten in een soepketel en vul water
bij. Doe tijmtakjes en een paar blaadjes laurier in de pot en
kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
Leg de schenkel in de ketel en laat half afgedekt op z’n minst 2
uur maar best langer, sudderen op middelhoog vuur. Het
soepvlees moet volledig doorkookt en vezelachtig zijn.
Zet de soepketel met het vlees erin, een nachtje koel weg.
Schep er de volgende dag het vet af. Haal het soepvlees eruit
en zeef de soep. Voeg een paar lepels tomatenpuree toe en
breng opnieuw aan de kook. Laat een tijdje inkoken. Trek met
een vork het vlees van het bot en bewaar.
raap
knolselder
tomatenpuree
tijm
laurier
peterselie
peper & zout
Maak een nieuwe mix klaar van verse gesneden prei, selder
en wortel. Stoom die kort en doe deze groenten bij de soep.
Verminder het vuur tot onder het kookpunt. Doe het vlees bij
de soep.
Schep de soep in de borden en werk af met een plukje
peterselie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.