Leg de rundstong 2 uur in lichtgezouten, koud water. Giet af. Leg de tong 10 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet af. Doe ze nu in een propere kookpot met water, gesneden prei, wortelen, uien, selder, zout, peper, een scheutje OXO en een bouquet garni. Breng aan de kook en laat daarna 2 tot 3 uur sudderen tot het vel gemakkelijk loskomt en het vlees door en door gaar is. Pel de tong warm en snijd ze in dikke plakken. Zet warm weg.

rundstong in madeirasaus

rundstong prei wortelen ui selder peper & zout OXO bouquet garni

Erfgoedgerechten

De saus: bak overlangs gesneden champignons met een gesnipperd sjalotje in wat boter. Maak een roux en leng die aan met lepels bouillon waarin de tong gekookt werd. Meng met tomatenpuree. Doe er nu de Madeirawijn bij en roer de bereiding goed door en warm op tot sausdikte. Voeg de champignon met sjalot en fijn gesneden kleine augurken toe. Op het bord: een paar sneden rundstong, overgoten met saus. Werk af met gesnipperde peterselie en dien op met aardappelpuree en een sauspannetje met de rest van de Madeirasaus.
de              passie Creatief Koken kookvurige
Parijse champignons augurkjes sjalot vloeiende bloem boter tomatenpuree Madeirawijn peterselie aardappelpuree
Leg de rundstong 2 uur in lichtgezouten, koud water. Giet af. Leg de tong 10 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet af. Doe ze nu in een propere kookpot met water, gesneden prei, wortelen, uien, selder, zout, peper, een scheutje OXO en een bouquet garni. Breng aan de kook en laat daarna 2 tot 3 uur sudderen tot het vel gemakkelijk loskomt en het vlees door en door gaar is. Pel de tong warm en snijd ze in dikke plakken. Zet warm weg.

rundstong

in madeirasaus

rundstong prei wortelen ui selder peper & zout OXO bouquet garni

erfgoedgerechten

De saus: bak overlangs gesneden champignons met een gesnipperd sjalotje in wat boter. Maak een roux en leng die aan met lepels bouillon waarin de tong gekookt werd. Meng met tomatenpuree. Doe er nu de Madeirawijn bij en roer de bereiding goed door en warm op tot sausdikte. Voeg de champignon met sjalot en fijn gesneden kleine augurken toe. Op het bord: een paar sneden rundstong, overgoten met saus. Werk af met gesnipperde peterselie en dien op met aardappelpuree en een sauspannetje met de rest van de Madeirasaus.
de              passie Creatief Koken kookvurige
Parijse champignons augurkjes sjalot vloeiende bloem boter tomatenpuree Madeirawijn peterselie aardappelpuree
Bereiding Ingrediƫnten privacy beleid