Leg de rundstong 2 uur in lichtgezouten, koud
water. Giet af. Leg de tong 10 minuten in
lichtgezouten kokend water. Giet af. Doe ze nu
in een propere kookpot met water, gesneden
prei, wortelen, uien, selder, zout, peper, een
scheutje Worcester-shire saus en een bouquet
garni.
Breng aan de kook en laat daarna 2 tot 3 uur
sudderen tot het vel gemakkelijk loskomt en
het vlees door en door gaar is. Pel de tong
warm en snijd ze in dikke plakken. Zet warm
weg.
rundstong
in madeirasaus
De saus: bak overlangs gesneden
champignons met een gesnipperd sjalotje in
wat boter. Maak een roux en leng die aan met
lepels bouillon waarin de tong gekookt werd.
Meng met tomatenpuree. Doe er nu de
Madeirawijn bij en roer de bereiding goed door
en warm op tot sausdikte. Voeg de
champignon met sjalot en fijngesneden kleine
augurken toe.
Op het bord: een paar sneden rundstong,
overgoten met saus. Werk af met gesnipperde
peterselie en dien op met aardappelpuree en
een sauspannetje met de rest van de
Madeirasaus.
Parijse champignons
augurkjes
sjalot
vloeiende bloem
boter
tomatenpuree
madeirawijn
peterselie
aardappelpuree
rundstong
prei
wortelen
ui
selder
peper & zout
worcestershiresaus
bouquet garni
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassende gerechten: