tijgergarnalen in saffraanroomsaus
tomaterpuree verse bieslook peterselie saffraan boter maïszetmeel mild paprikapoeder peper en zout
vrijgeven.

tijgergarnalen in saffraanroomsaus

Voorbereiding. Schil de tomaat met een dunschiller. Maak ze leeg en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de tijgergarnalen. Verwijder hun darmkanaal. Bereiding. Fruit een tweetal zeer fijngesnipperde sjalotjes en een tweetal geperste knoflookteentjes in wat bruisende boter. Bak er de gepelde tijgergarnalen in tot ze aan beide kanten mooi roze zijn. Een viertal minuutjes in totaal is het maximum.
Haal de garnalen uit de pan en zet ze afgedekt langs de kant. Zet de pan op middelhoog vuur, giet er een borrelglas pastis in, ongeveer 25 cl kookroom, een paar eetlepels tomaten- puree en een half flesje koffiemelk (het geheime ingrediënt!). Meng twee zakjes saffraanpoeder bij de saus en kruid verder met peper, zout en een mespuntje mild paprikapoeder. Laat de saus even doorkoken op middelhoog vuur tot ze begint te binden. Meng er een beetje gesnipperd bieslook doorheen. Afwerking. Leg de tijgergarnalen terug in de saus en breng de bereiding op serveertemperatuur. Dien op als voorgerechtje met wat geroosterd brood of als hoofdschotel met pasta, noedels of rijst.
tijgergarnalen tomaat sjalot knoflook pastis kookroom koffiemelk
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
tomaterpuree verse bieslook peterselie saffraan boter maïszetmeel mild paprikapoeder peper en zout

tijgergarnalen in

saffraanroomsaus

Voorbereiding. Schil de tomaat met een dunschiller. Maak ze leeg en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de tijgergarnalen. Verwijder hun darmkanaal. Bereiding. Fruit een tweetal zeer fijngesnipperde sjalotjes en een tweetal geperste knoflookteentjes in wat bruisende boter. Bak er de gepelde tijgergarnalen in tot ze aan beide kanten mooi roze zijn. Een viertal minuutjes in totaal is het maximum.
Haal de garnalen uit de pan en zet ze afgedekt langs de kant. Zet de pan op middelhoog vuur, giet er een borrelglas pastis in, ongeveer 25 cl kookroom, een paar eetlepels tomaten-puree en een half flesje koffiemelk (het geheime ingrediënt!). Meng twee zakjes saffraanpoeder bij de saus en kruid verder met peper, zout en een mespuntje mild paprikapoeder. Laat de saus even doorkoken op middelhoog vuur tot ze begint te binden. Meng er een beetje gesnipperd bieslook doorheen. Afwerking. Leg de tijgergarnalen terug in de saus en breng de bereiding op serveertemperatuur. Dien op als voorgerechtje met wat geroosterd brood of als hoofdschotel met pasta, noedels of rijst.
tijgergarnalen in saffraanroomsaus
tijgergarnalen tomaat sjalot knoflook pastis kookroom koffiemelk
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige