tomaterpuree
verse bieslook
peterselie
saffraan
boter
maïszetmeel
mild paprikapoeder
peper en zout
tijgergarnalen in
saffraanroomsaus
Voorbereiding. Schil de tomaat met een
dunschiller. Maak ze leeg en snijd het
vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de
tijgergarnalen. Verwijder hun darmkanaal.
Bereiding. Fruit een tweetal zeer
fijngesnipperde sjalotjes en een tweetal
geperste knoflookteentjes in wat bruisende
boter. Bak er de gepelde tijgergarnalen in tot
ze aan beide kanten mooi roze zijn. Een viertal
minuutjes in totaal is het maximum.
Haal de garnalen uit de pan en zet ze afgedekt
langs de kant.
Zet de pan op middelhoog vuur, giet er een
borrelglas pastis in, ongeveer 25 cl kookroom,
een paar eetlepels tomaten-puree en een half
flesje koffiemelk (het geheime ingrediënt!).
Meng twee zakjes saffraanpoeder bij de saus
en kruid verder met peper, zout en een
mespuntje mild paprikapoeder.
Laat de saus even doorkoken op middelhoog
vuur tot ze begint te binden. Meng er een
beetje gesnipperd bieslook doorheen.
Afwerking. Leg de tijgergarnalen terug in de
saus en breng de bereiding op
serveertemperatuur. Dien op als voorgerechtje
met wat geroosterd brood of als hoofdschotel
met pasta, noedels of rijst.
tijgergarnalen
tomaat
sjalot
knoflook
pastis
kookroom
koffiemelk
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: