Andere ingrediënten:
witte asperges
broccolini
gekookte beenham
aardappelsalade
eieren
kerstomaatjes
aardbeien
witpuntradijsjes
lente-ui
waterkers
aspergesalade met broccolini en nobissaus
ingrediënten - info
Voor de nobissaus:
1 ei
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels witte
balsamico-azijn
2 dl koolzaadolie
1 teentje knoflook
bieslook
peper en zout
De saus. Kook een ei precies 3 minuten. Giet het in een
maatbeker en schraap het bijna gestolde eiwit uit de schaal
erbij. Doe er een eetlepel mosterd, een tweetal eetlepels azijn
en een scheutje olie bij. Zet er de staafmixer in. Giet er met
scheutjes olie bij. Je hebt nu een soort mayonaise die je
verder afwerkt met een koffielepeltje knoflookpasta, peper en
zout. Als je er nu gesnipperde bieslook aan toevoegt, is de
klassieke nobissås klaar.
In dit recept worden ondersteunende ingrediënten toegevoegd
(zie foto rechts). Doe in een blender een hardgekookt ei, een
gesneden lente-uitje en een paar gekuiste radijsjes. Mix tot
een fijne mengeling. Voeg deze toe aan de saus, samen met
zoals boven gezegd, fijngesneden vers bieslook.
De salade. Stoom een twaalftal witte asperges 4 minuutjes in
de microgolfoven. Doe dit ook met evenveel staafjes
broccolini. Maak zelf een aardappelsalade of gebruik een
kwalitatief kant-en-klaar product. Rol de asperges per drie in
sneetjes gekookte beenham.
Op het bord. Schep in het midden een hoopje
aardappelsalade. Dresseer daarop naar eigen inzicht de
aspergerolletjes, de broccolini, een gehalveerd hardgekookt
ei, kerstomaatjes, een paar opengesneden aardbeitjes en een
gesnipperd lente-uitje. Werk af met waterkers en een paar
draaien uit de peper- en de zoutmolen.
Je kan de nobissaus op het bord scheppen of apart opdienen
bij dit gerecht.
Nobissås, oftewel nobissaus, is een klassieke Zweedse
dressing gecreëerd door chef-kok Vögeli van het bekende
restaurant Operakällaren in Stockholm. Hier een eigen
interpretatie van de basissaus, met toevoeging van enkele
ondersteunende ingrediënten. De saus smaakt heerlijk bij
een koude schotel van vis of vlees.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.