Aspergesalade met broccolini en nobissaus
Andere ingrediënten: witte asperges broccolini gekookte beenham aardappelsalade eieren kerstomaatjes aardbeien witpuntradijsjes lente-ui waterkers
vrijgeven.

aspergesalade met broccolini en nobissaus

De saus. Kook een ei precies 3 minuten. Giet het in een maatbeker en schraap het bijna gestolde eiwit uit de schaal erbij. Doe er een eetlepel mosterd, een tweetal eetlepels azijn en een scheutje olie bij. Zet er de staafmixer in. Giet er met scheutjes olie bij. Je hebt nu een soort mayonaise die je verder afwerkt met een koffielepeltje knoflookpasta, peper en zout. Als je er nu gesnipperde bieslook aan toevoegt, is de klassieke nobissås klaar. In dit recept worden ondersteunende ingrediënten toegevoegd (zie foto rechts). Doe in een blender een hardgekookt ei, een gesneden lente-uitje en een paar gekuiste radijsjes. Mix tot een fijne mengeling. Voeg deze toe aan de saus, samen met zoals boven gezegd, fijngesneden vers bieslook. De salade. Stoom een twaalftal witte asperges 4 minuutjes in de microgolfoven. Doe dit ook met evenveel staafjes broccolini. Maak zelf een aardappelsalade of gebruik een kwalitatief kant-en-klaar product. Rol de asperges per drie in sneetjes gekookte beenham. Op het bord. Schep in het midden een hoopje aardappelsalade. Dresseer daarop naar eigen inzicht de aspergerolletjes, de broccolini, een gehalveerd hardgekookt
ei, kerstomaatjes, een paar opengesneden aardbeitjes en een gesnipperd lente-uitje. Werk af met waterkers en een paar draaien uit de peper- en de zoutmolen. Je kan de nobissaus op het bord scheppen of apart opdienen bij dit gerecht.
Nobissås, oftewel nobissaus, is een klassieke Zweedse dressing gecreëerd door chef-kok Vögeli van het bekende restaurant Operakällaren in Stockholm. Hier een eigen interpretatie van de basissaus, met toevoeging van enkele ondersteunende ingrediënten. De saus smaakt heerlijk bij een koude schotel van vis of vlees.
Ingrediënten voor nobissås
Voor de nobissaus: 1 ei 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels witte balsamico- azijn 2 dl koolzaadolie 1 teentje knoflook bieslook peper en zout
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Andere ingrediënten: witte asperges broccolini gekookte beenham aardappelsalade eieren kerstomaatjes aardbeien witpuntradijsjes lente-ui waterkers

aspergesalade

met broccolini en

nobissaus

De saus. Kook een ei precies 3 minuten. Giet het in een maatbeker en schraap het bijna gestolde eiwit uit de schaal erbij. Doe er een eetlepel mosterd, een tweetal eetlepels azijn en een scheutje olie bij. Zet er de staafmixer in. Giet er met scheutjes olie bij. Je hebt nu een soort mayonaise die je verder afwerkt met een koffielepeltje knoflookpasta, peper en zout. Als je er nu gesnipperde bieslook aan toevoegt, is de klassieke nobissås klaar. In dit recept worden ondersteunende ingrediënten toegevoegd (zie foto onder). Doe in een blender een hardgekookt ei, een gesneden lente-uitje en een paar gekuiste radijsjes. Mix tot een fijne mengeling. Voeg deze toe aan de saus, samen met zoals boven gezegd, fijngesneden vers bieslook. De salade. Stoom een twaalftal witte asperges 4 minuutjes in de microgolfoven. Doe dit ook met evenveel staafjes broccolini. Maak zelf een aardappelsalade of gebruik een kwalitatief kant-en-klaar product. Rol de asperges per drie in sneetjes gekookte beenham. Op het bord. Schep in het midden een hoopje aardappelsalade. Dresseer daarop naar eigen inzicht de aspergerolletjes, de broccolini, een gehalveerd hardgekookt ei, kerstomaatjes, een paar opengesneden aardbeitjes en een gesnipperd lente-uitje. Werk af met waterkers en een paar draaien uit de peper- en de zoutmolen. Je kan de nobissaus op het bord scheppen of apart opdienen bij dit gerecht.
Aspergesalade met broccolini en nobissaus
Nobissås, oftewel nobissaus, is een klassieke Zweedse dressing gecreëerd door chef-kok Vögeli van het bekende restaurant Operakällaren in Stockholm. Hier een eigen interpretatie van de basissaus, met toevoeging van enkele ondersteunende ingrediënten. De saus smaakt heerlijk bij een koude schotel van vis of vlees.
Voor de nobissaus: 1 ei 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels witte balsamico-azijn 2 dl koolzaadolie 1 teentje knoflook bieslook peper en zout
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: aardbeien  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 asperges 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 broccolini
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige