tajine van kalkoen
in balsamicosaus
tomatenpuree
kippenbouillon
sinaasappel
olijfolie
takje rozemarijn
takje salie
marjolein
gedroogde peterselie
verse peterselie
lente-ui
vloeiende bloem
peper en zout
Voorbereiding. Schil alle groenten en snijd de
uien, zoete aardappelen en pastinaak in grove
stukken. Snijd de wortelen op schijfjes. Halveer
een tiental teentjes knoflook en verwijder de
groene kern. Pers een sinaasappel uit. Zet een
20 cl kippenbouillon klaar en een half glas
rode wijn en evenveel rode balsamico-azijn van
goede kwaliteit. Snijd het kalkoengebraad in
grote stukken en volg daarbij de structuur van
het vlees.
Bereiding. Bestuif de stukken kalkoen met
vloeiende bloem. Kruid met peper en zout en
schroei ze rondom dicht in een pan in hete
olijfolie. Schep het vlees in de tajine. Voeg toe:
een takje rozemarijn, een takje salie, uien,
wortelen, selder, pastinaak, zoete aardappelen
en knoflook.
Overgiet met rode wijn, rode balsamico,
kippenbouillon en het sap van een sinaasappel.
Beperk de hoeveelheid vocht, we maken geen
soep. Kruid met gedroogde marjolein,
gedroogde peterselie en gedroogde gebakken
uitjes. Breng verder op smaak met peper en
zout.
Heb je een elektrische tajine, zet die dan op 2
uur. Gaat de tajine in de oven, controleer dan
na 1 en na 1 ½ uur of het vlees gaar is.
Op het bord. Een portie kalkoen en groenten.
Werk af met plukjes peterselie en gesnipperde
lente-uitjes.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
kalkoengebraad
uien
wortelen
selder
pastinaak
zoete aardappel
knoflook
gebakken uitjes
rode balsamico
rode wijn