tajine van kalkoen in balsamicosaus tajine van kalkoen in balsamicosaus
tomatenpuree kippenbouillon sinaasappel olijfolie takje rozemarijn takje salie marjolein gedroogde peterselie verse peterselie lente-ui vloeiende bloem peper en zout

tajine van kalkoen in balsamicosaus

Voorbereiding. Schil alle groenten en snijd de uien, zoete aardappelen en pastinaak in grove stukken. Snijd de wortelen op schijfjes. Halveer een tiental teentjes knoflook en verwijder de groene kern. Pers een sinaasappel uit. Zet een 20 cl kippenbouillon klaar en een half glas rode wijn en evenveel rode balsamico-azijn van goede kwaliteit. Snijd het kalkoengebraad in grote stukken en volg daarbij de structuur van het vlees. Bereiding. Bestuif de stukken kalkoen met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout en schroei ze rondom dicht in een pan in hete olijfolie. Schep het vlees in de tajine. Voeg toe: een takje rozemarijn, een takje salie, uien, wortelen, selder, pastinaak, zoete aardappelen en knoflook. Overgiet met rode wijn, rode balsamico, kippenbouillon en het sap van een sinaasappel. Beperk de hoeveelheid vocht, we maken geen soep. Kruid met gedroogde marjolein, gedroogde peterselie en gedroogde gebakken uitjes. Breng verder op smaak met peper en zout.
Heb je een elektrische tajine, zet die dan op 2 uur. Gaat de tajine in de oven, controleer dan na 1 en na 1 ½ uur of het vlees gaar is. Op het bord. Een portie kalkoen en groenten. Werk af met plukjes peterselie en gesnipperde lente-uitjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
kalkoengebraad uien wortelen selder pastinaak zoete aardappel knoflook gebakken uitjes rode balsamico rode wijn

tajine van kalkoen

in balsamicosaus

tomatenpuree kippenbouillon sinaasappel olijfolie takje rozemarijn takje salie marjolein gedroogde peterselie verse peterselie lente-ui vloeiende bloem peper en zout
Voorbereiding. Schil alle groenten en snijd de uien, zoete aardappelen en pastinaak in grove stukken. Snijd de wortelen op schijfjes. Halveer een tiental teentjes knoflook en verwijder de groene kern. Pers een sinaasappel uit. Zet een 20 cl kippenbouillon klaar en een half glas rode wijn en evenveel rode balsamico-azijn van goede kwaliteit. Snijd het kalkoengebraad in grote stukken en volg daarbij de structuur van het vlees. Bereiding. Bestuif de stukken kalkoen met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout en schroei ze rondom dicht in een pan in hete olijfolie. Schep het vlees in de tajine. Voeg toe: een takje rozemarijn, een takje salie, uien, wortelen, selder, pastinaak, zoete aardappelen en knoflook. Overgiet met rode wijn, rode balsamico, kippenbouillon en het sap van een sinaasappel. Beperk de hoeveelheid vocht, we maken geen soep. Kruid met gedroogde marjolein, gedroogde peterselie en gedroogde gebakken uitjes. Breng verder op smaak met peper en zout.
Heb je een elektrische tajine, zet die dan op 2 uur. Gaat de tajine in de oven, controleer dan na 1 en na 1 ½ uur of het vlees gaar is. Op het bord. Een portie kalkoen en groenten. Werk af met plukjes peterselie en gesnipperde lente-uitjes.
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zoete aardappelen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wortelen sinaasappel - appelsien  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
kalkoengebraad uien wortelen selder pastinaak zoete aardappel knoflook gebakken uitjes rode balsamico rode wijn