mascarpone tijm rozemarijn salie paprikapoeder venkelzaadpoeder peper en zout kurkuma platte peterselie olijfolie

mediterrane mosselen met cavaroomsaus

De afwerking. Schep in de borden een bodem van de groenten in cavaroomsaus. Verdeel er de mosselen zonder schelp over en daarna een paar mét schelp. Werk af met plukjes platte peterselie. Relatief eenvoudig en vooral lekker al zeg ik het zelf…
mediterrane mosselen met cavaroomsaus mediterrane mosselen met cavaroomsaus 3 mediterrane mosselen met cavaroomsaus 2
de              passie Creatief Koken kookvurige
De voorbereiding. Kuis de mosselen. Snijd een paar kleine snoeppaprika’s in ringetjes. Snijd geschilde sjalotjes in schijfjes. Snijd een paar knoflookteentjes in schijfjes. Snijd een ongeschilde aubergine in kleine blokjes. Wentel die meteen in olijfolie om verkleuren te voorkomen. Snijd de tomaatjes in vier en verwijder de zaadjes. De bereiding. Doe alle groenten behalve de tomaten in een pan met een bodempje olijfolie. Leg er takjes rozemarijn, tijm en salie bij. Roerbak tot alles bijna gaar is. Giet er een glas cava bij en daarna een gelijke hoeveelheid mascarpone. Kruid met een snuifje paprikapoeder, peper en zout. En meng met een paar mespuntjes kurkuma, niet voor de smaak, enkel om een mooie gele kleur te geven aan de saus. Laat een kwartiertje inkoken. Breng een bodempje cava aan de kook met een paar draaien uit de pepermolen. Schep er de mosselen in. Kook ze 6 tot 8 minuten tot de mosselen opengegaan zijn. Verwijder de gesloten mosselen. Giet een paar soeplepels kookvocht bij de saus en roer om. Haal de mosselen uit de schelp, maar laat de mooiste exemplaren zitten voor de afwerking.
print
mosselen veelkleurige snoeppaprika’s sjalotjes knoflook kleine tomaten aubergine cava

mediterrane

mosselen met

cavaroomsaus

mascarpone tijm rozemarijn salie paprikapoeder venkelzaadpoeder peper en zout kurkuma platte peterselie olijfolie
De afwerking. Schep in de borden een bodem van de groenten in cavaroomsaus. Verdeel er de mosselen zonder schelp over en daarna een paar mét schelp. Werk af met plukjes platte peterselie. Relatief eenvoudig en vooral lekker al zeg ik het zelf…
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 mosselen 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's courgette  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
De voorbereiding. Kuis de mosselen. Snijd een paar kleine snoeppaprika’s in ringetjes. Snijd geschilde sjalotjes in schijfjes. Snijd een paar knoflookteentjes in schijfjes. Snijd een ongeschilde aubergine in kleine blokjes. Wentel die meteen in olijfolie om verkleuren te voorkomen. Snijd de tomaatjes in vier en verwijder de zaadjes. De bereiding. Doe alle groenten behalve de tomaten in een pan met een bodempje olijfolie. Leg er takjes rozemarijn, tijm en salie bij. Roerbak tot alles bijna gaar is. Giet er een glas cava bij en daarna een gelijke hoeveelheid mascarpone. Kruid met een snuifje paprikapoeder, peper en zout. En meng met een paar mespuntjes kurkuma, niet voor de smaak, enkel om een mooie gele kleur te geven aan de saus. Laat een kwartiertje inkoken. Breng een bodempje cava aan de kook met een paar draaien uit de pepermolen. Schep er de mosselen in. Kook ze 6 tot 8 minuten tot de mosselen opengegaan zijn. Verwijder de gesloten mosselen. Giet een paar soeplepels kookvocht bij de saus en roer om. Haal de mosselen uit de schelp, maar laat de mooiste exemplaren zitten voor de afwerking.
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
mosselen veelkleurige snoeppaprika’s sjalotjes knoflook kleine tomaten aubergine cava