verse basilicum kruidentuiltje van verse salie, rozemarijn, tijm, en laurierblaadjes tomaten olijfolie kipkruiden witte wijn brandy

kip ‘De Lombarde’

ingrediënten - info kippenwitfilets gele en rode paprika’s kippenbouillon witte balsamico uien knoflook wortelen
Kip… De Lombarde? Wat en waarom? Alle ingrediënten werden aangekocht in lokale winkels, maar dat is onvoldoende als argumentatie. De échte reden is: wij verblijven in het vakantiepark De Lombarde in Lombardsijde, in een stacaravan. In ons straatje wordt het aperitiefuurtje vrij ruim geïnterpreteerd. Na een uitgebreide apero, is dit gerecht dé oplossing: je kan het vooraf klaarzetten en warm houden tot het moment om op te dienen. De afwerking kan supersnel gebeuren.
Zet de pan afgedekt in de oven op 85°C, verwarm een paar borden in dezelfde oven en ga daarna aperitieven zolang je wil… Werk af, net voor je aan tafel gaat, met blaadjes verse basilicum. Dien op met spirelli of andere pasta.
Kip De Lombarde méér: bbq - skottel - plancha - tuinfeest - campingkoken
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Snijd een paar kipfilets in drie gelijke stukken. Kruid met een mengeling van kipkruiden. Wrijf die er goed in, zodat ze niet verbranden bij het bakken. Verhit een antikleefpan en bak de stukken kip rondom bruin in wat olijfolie. Ze hoeven niet volledig gaar te zijn. Zet ze even afgedekt weg. Stoof, in een andere pan, fijngesneden uien, knoflook, wortelblokjes, rode en gele paprika’s in een paar scheutjes olijfolie. Voeg een half litertje kippenbouillon toe, samen met een flinke scheut witte balsamico, een glas witte wijn en een half glas brandy. Maak een kruidentuiltje van rozemarijn, tijm, laurierblaadjes en salie. Leg het in de pan. Voeg de halfgare stukken kip toe en laat op z’n minst een half uurtje tot drie kwartier sudderen. Controleer de garing. Haal de kip uit de bereiding als het vlees zacht is Bind de saus met een paar eetlepels maïszetmeel opgelost in water. Voeg daarna de kip toe en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout.

kip ‘De Lombarde’

Bereiding de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
verse basilicum kruidentuiltje van verse salie, rozemarijn, tijm, en laurierblaadjes tomaten olijfolie kipkruiden witte wijn brandy
Ingrediënten
ingrediënten - info kippenwitfilets gele en rode paprika’s kippenbouillon witte balsamico uien knoflook wortelen
Kip… De Lombarde? Wat en waarom? Alle ingrediënten werden aangekocht in lokale winkels, maar dat is onvoldoende als argumentatie. De échte reden is: wij verblijven in het vakantiepark De Lombarde in Lombardsijde, in een stacaravan. In ons straatje wordt het aperitiefuurtje vrij ruim geïnterpreteerd. Na een uitgebreide apero, is dit gerecht dé oplossing: je kan het vooraf klaarzetten en warm houden tot het moment om op te dienen. De afwerking kan supersnel gebeuren.
Zet de pan afgedekt in de oven op 85°C, verwarm een paar borden in dezelfde oven en ga daarna aperitieven zolang je wil… Werk af, net voor je aan tafel gaat, met blaadjes verse basilicum. Dien op met spirelli of andere pasta.
privacy beleid
Snijd een paar kipfilets in drie gelijke stukken. Kruid met een mengeling van kipkruiden. Wrijf die er goed in, zodat ze niet verbranden bij het bakken. Verhit een antikleefpan en bak de stukken kip rondom bruin in wat olijfolie. Ze hoeven niet volledig gaar te zijn. Zet ze even afgedekt weg. Stoof, in een andere pan, fijngesneden uien, knoflook, wortelblokjes, rode en gele paprika’s in een paar scheutjes olijfolie. Voeg een half litertje kippenbouillon toe, samen met een flinke scheut witte balsamico, een glas witte wijn en een half glas brandy. Maak een kruidentuiltje van rozemarijn, tijm, laurierblaadjes en salie. Leg het in de pan. Voeg de halfgare stukken kip toe en laat op z’n minst een half uurtje tot drie kwartier sudderen. Controleer de garing. Haal de kip uit de bereiding als het vlees zacht is Bind de saus met een paar eetlepels maïszetmeel opgelost in water. Voeg daarna de kip toe en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout.