verse basilicum kruidentuiltje van verse salie, rozemarijn, tijm, en laurierblaadjes tomaten olijfolie kipkruiden witte wijn brandy

kip De Lombarde

Kip… De Lombarde? Wat en waarom? Alle ingrediënten werden aangekocht in lokale winkels, maar dat is onvoldoende als argumentatie. De échte reden is: wij verblijven in het vakantiepark De Lombarde in Lombardsijde, in een stacaravan. In ons straatje wordt het aperitiefuurtje vrij ruim geïnterpreteerd. Na een uitgebreide apero, is dit gerecht dé oplossing: je kan het vooraf klaarzetten en warm houden tot het moment om op te dienen. De afwerking kan supersnel gebeuren.
Zet de pan afgedekt in de oven op 85°C, verwarm een paar borden in dezelfde oven en ga daarna aperitieven zolang je wil… Werk af, net voor je aan tafel gaat, met blaadjes verse basilicum. Dien op met spirelli of andere pasta.
Kip De Lombarde
de              passie Creatief Koken kookvurige
Snijd een paar kipfilets in drie gelijke stukken. Kruid met een mengeling van kipkruiden. Wrijf die er goed in, zodat ze niet verbranden bij het bakken. Verhit een antikleefpan en bak de stukken kip rondom bruin in wat olijfolie. Ze hoeven niet volledig gaar te zijn. Zet ze even afgedekt weg. Stoof, in een andere pan, fijngesneden uien, knoflook, wortelblokjes, rode en gele paprika’s in een paar scheutjes olijfolie. Voeg een half litertje kippenbouillon toe, samen met een flinke scheut witte balsamico, een glas witte wijn en een half glas brandy. Maak een kruidentuiltje van rozemarijn, tijm, laurierblaadjes en salie. Leg het in de pan. Voeg de halfgare stukken kip toe en laat op z’n minst een half uurtje tot drie kwartier sudderen. Controleer de garing. Haal de kip uit de bereiding als het vlees zacht is Bind de saus met een paar eetlepels maïszetmeel opgelost in water. Voeg daarna de kip toe en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout.
print
kippenwitfilets gele en rode paprika’s kippenbouillon witte balsamico uien knoflook wortelen

kip De Lombarde

verse basilicum kruidentuiltje van verse salie, rozemarijn, tijm, en laurierblaadjes tomaten olijfolie kipkruiden witte wijn brandy
Kip… De Lombarde? Wat en waarom? Alle ingrediënten werden aangekocht in lokale winkels, maar dat is onvoldoende als argumentatie. De échte reden is: wij verblijven in het vakantiepark De Lombarde in Lombardsijde, in een stacaravan. In ons straatje wordt het aperitiefuurtje vrij ruim geïnterpreteerd. Na een uitgebreide apero, is dit gerecht dé oplossing: je kan het vooraf klaarzetten en warm houden tot het moment om op te dienen. De afwerking kan supersnel gebeuren.
Zet de pan afgedekt in de oven op 85°C, verwarm een paar borden in dezelfde oven en ga daarna aperitieven zolang je wil… Werk af, net voor je aan tafel gaat, met blaadjes verse basilicum. Dien op met spirelli of andere pasta.
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
Snijd een paar kipfilets in drie gelijke stukken. Kruid met een mengeling van kipkruiden. Wrijf die er goed in, zodat ze niet verbranden bij het bakken. Verhit een antikleefpan en bak de stukken kip rondom bruin in wat olijfolie. Ze hoeven niet volledig gaar te zijn. Zet ze even afgedekt weg. Stoof, in een andere pan, fijngesneden uien, knoflook, wortelblokjes, rode en gele paprika’s in een paar scheutjes olijfolie. Voeg een half litertje kippenbouillon toe, samen met een flinke scheut witte balsamico, een glas witte wijn en een half glas brandy. Maak een kruidentuiltje van rozemarijn, tijm, laurierblaadjes en salie. Leg het in de pan. Voeg de halfgare stukken kip toe en laat op z’n minst een half uurtje tot drie kwartier sudderen. Controleer de garing. Haal de kip uit de bereiding als het vlees zacht is Bind de saus met een paar eetlepels maïszetmeel opgelost in water. Voeg daarna de kip toe en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout.
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
kippenwitfilets gele en rode paprika’s kippenbouillon witte balsamico uien knoflook wortelen