verse basilicum
kruidentuiltje van verse salie,
rozemarijn, tijm,
en laurierblaadjes
tomaten
olijfolie
kipkruiden
witte wijn
brandy
kip De Lombarde
ingrediënten - info
kippenwitfilets
gele en rode paprika’s
kippenbouillon
witte balsamico
uien
knoflook
wortelen
Kip… De Lombarde? Wat en waarom? Alle ingrediënten
werden aangekocht in lokale winkels, maar dat is
onvoldoende als argumentatie. De échte reden is: wij
verblijven in het vakantiepark De Lombarde in
Lombardsijde, in een stacaravan. In ons straatje wordt het
aperitiefuurtje vrij ruim geïnterpreteerd. Na een
uitgebreide apero, is dit gerecht dé oplossing: je kan het
vooraf klaarzetten en warm houden tot het moment om op
te dienen. De afwerking kan supersnel gebeuren.
Zet de pan afgedekt in de oven op 85°C, verwarm een paar
borden in dezelfde oven en ga daarna aperitieven zolang je
wil… Werk af, net voor je aan tafel gaat, met blaadjes verse
basilicum. Dien op met spirelli of andere pasta.
Snijd een paar kipfilets in drie gelijke stukken. Kruid met een
mengeling van kipkruiden. Wrijf die er goed in, zodat ze niet
verbranden bij het bakken. Verhit een antikleefpan en bak de
stukken kip rondom bruin in wat olijfolie. Ze hoeven niet volledig
gaar te zijn. Zet ze even afgedekt weg.
Stoof, in een andere pan, fijngesneden uien, knoflook,
wortelblokjes, rode en gele paprika’s in een paar scheutjes
olijfolie.
Voeg een half litertje kippenbouillon toe, samen met een flinke
scheut witte balsamico, een glas witte wijn en een half glas
brandy. Maak een kruidentuiltje van rozemarijn, tijm,
laurierblaadjes en salie. Leg het in de pan.
Voeg de halfgare stukken kip toe en laat op z’n minst een half
uurtje tot drie kwartier sudderen. Controleer de garing.
Haal de kip uit de bereiding als het vlees zacht is Bind de saus
met een paar eetlepels maïszetmeel opgelost in water. Voeg
daarna de kip toe en roer alles goed om. Breng op smaak met
peper en zout.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: