witte wijn
culinaire room
peper en zout
mini paprika’s
portobello’s
kerstomaatjes
koriander
parelhoen op de plancha in paprikaroomsaus
ingrediënten - info
parelhoen
paprikapoeder
tomatenconcentraat
rode uien
knoflook
Snijd de parelhoenfilets in stukken. Hak de uien in halve
maantjes. Plet een paar teentjes knoflook. Schil de paprika’s
met een dunschiller. Snijd de portobello’s in schijven. Verwijder
eerst de lamellen met een koffielepeltje.
Bak de uien met de paprika’s op een hete planchaplaat op de
barbecue. Voeg de knoflookteentjes, kerstomaatjes en
portobello’s toe. Schep de gebakken groenten in een wokpan
en zet die op de barbecue.
Giet er een glas witte wijn bij, een flesje culinaire room en een
paar eetlepels tomatenconcentraat. Breng op smaak met peper,
zout en zacht paprikapoeder. Roer alles goed om en laat even
inkoken.
Zet de wokpan nu op een warmhoudplaat. Leg de planchaplaat
terug op de barbecue en bak de parelhoenfilets. Kruid ze met
peper en zout. Schep het vlees bij de groenten in de wokpan,
roer goed om en werk af met plukjes verse koriander.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: