uien
olijven
waterkerszaadjes
salie
tijm
rozemarijn
peper en zout
olijfolie
dorade met kerkenaise en gegrilde groenten
Voorbereiding. Schil de zoete aardappelen en snijd ze op
plakjes. Snijd ongeschilde courgettes op schijven, doe
hetzelfde met een komkommer en een paar uien. Maak een
kruidentuiltje van rozemarijn, tijm en salie. Haal de zeste van
een onbespoten citroen en snijd de citroen zelf op schijfjes.
Bereiding. Kruid de buikholte van de dorade met peper en
zout. Steek er een kruidentuiltje in. Grill de vis 4 minuten aan
elke kant in een grillpan tot het vlees doorbakken is. Zet de
gebakken vis warm weg in een lauwe oven.
ingrediënten - info
dorade
citroen
zoete aardappelen
courgettes
komkommer
kerkenaise
Bestuif de komkommer, courgette, ui en zoete aardappel met
olijfoliespray en bak ze in een droge grillpan tot ze gaar zijn.
Kruid ze tijdens het bakken met peper en zout. Strooi er
waterkerszaadjes overheen. Die kan je onder meer kopen in
Turkse speciaalzaken.
Kerkenaise. Deze koude Tunesische tomatensalade geeft
een verfrissende toets aan dit gerecht. Je kan deze salade
vooraf maken en bewaren in de koelkast. Klik hier voor het
recept.
Afwerking. Leg de vis op het bord en schik de groenten en de
koude salade ernaast. Werk af met olijven, zeste en een
citroenschijfje.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.